Η κα Φτακλάκη παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ταξιάρχη, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλύμνου – Λέρου-Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος και αμέσως μετά είχε διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τον Έπαρχο Μανώλη Μουσελλή, τον Δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Νικόλαο Φανιό και εκπροσώπους φορέων, όπως τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλύμνου Άγγελο Καλαθιανάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νικόλαο Τσαγκάρη, τον Ναυτιλιακό Πράκτορα και υπεύθυνο Νοτίου Αιγαίου της Ομάδας Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Νέας Δημοκρατίας για θέματα νησιωτικής πολιτικής Γιώργο Μαρτίνο και την εκπρόσωπο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ευαγγελία Μπιλλήρη.

Η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, για τα ζητήματα Υγείας, τουριστικής ανάπτυξης (τουρισμός, αεροπορικές συγκοινωνίες, καταδυτικό πάρκο κλπ), επιχειρηματικότητας, αλλά και τα θέματα που απασχολούν το νησί της Καλύμνου, ώστε και η ίδια να συνδράμει προς την προώθηση και επίλυσή τους.

Την κα Φτακλάκη υποδέχθηκε εγκάρδια στο Επαρχείο ο Μανώλης Μουσελλής, Έπαρχος Καλύμνου, αναλύοντας στη συζήτηση διεξοδικά το αναπτυξιακό μοντέλο και τα έργα που εκτελούνται από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Μουσελλής τόνισε ότι με την κα Φτακλάκη έχουν ένα κοινό σημείο, ότι και οι δύο προέρχονται από το Β’ βαθμό Τ.Α., καθότι η ίδια διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου και γνωρίζει τα θέματα των νησιών μας. «Θα πρέπει να δούμε και την επόμενη ημέρα της χώρας μας και των νησιών μας, γι αυτό και είμαστε κοντά σας. Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ και να διεκδικήσω τα αιτήματα των νησιωτών. Η Κυβέρνηση σε πάρα πολλά θέματα έχει δώσει λύσεις, όμως πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», υπογράμμισε η ίδια από την πλευρά της, συγχαίροντας τον Έπαρχο για το έργο που επιτελείται από την ΠΝΑΙ.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος της επιφύλαξε ιδιαίτερα εγκάρδια υποδοχή, ζητώντας τη βοήθειά της για το νησί της Καλύμνου. «Είμαι βέβαιος ότι θα την παρέχεις απλόχερα», επισήμανε, ευχόμενος καλή επιτυχία στην φίλη του –όπως είπε- Ελευθερία Φτακλάκη. «Θα είμαι κοντά στον καλυμνιακό λαό, όπως και σε όλα τα νησιά», δεσμεύθηκε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου από την πλευρά της.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και μέλος του ΕΒΕΔ Άγγελος Καλαθιανάκης επισήμανε την αναγκαιότητα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και ειδικά στην Κάλυμνο, καθώς βρίσκεται μεταξύ δύο νησιών (Κως-Λέρος) που τυγχάνουν αυτής της διάταξης λόγω του μεταναστευτικού.

Ο κ. Μαρτίνος καλωσόρισε στο νησί την κα Φτακλάκη, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Προέδρου της ΕΚΟ Ναυτιλίας ΝΔ κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας ότι «είμαστε τυχεροί γιατί στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει αυτή την ηγεσία, με τον υπουργό, τον υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα να είναι άοκνοι σε καθημερινή βάση, εξ ου και ο χώρος της Ναυτιλίας δεν έχει παράπονα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ν. Φανιός αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο συνολικά υπηρετούν 192 άτομα (39 ιατρικό προσωπικό, 101 νοσηλευτικό, 28 διοικητικό και λοιπό 24 εργαζόμενοι) και στο αίτημα που υποβλήθηκε στην 2η ΥΠΕ και από κει προς το υπουργείο Υγείας για  προκήρυξη των κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων που προβλέπονται στον Οργανισμό του νοσοκομείου και είναι κενές, δηλαδή ακτινοδιαγνώστη, πνευμονολόγου, νεφρολόγου και παιδιάτρου.

Η κα Φτακλάκη τόνισε μετά το πέρας των συναντήσεων, σε δήλωσή της ότι «στο δρόμο προς τις εκλογές πρέπει να μιλάμε με τους πολίτες για τα πραγματικά προβλήματα, να παραθέτουμε προτάσεις και λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα κάνει τον απολογισμό της τετραετίας, ο οποίος είναι θετικός. Τώρα κοιτάμε μπροστά και η ΝΔ  εγγυάται τη σταθερότητα της χώρας».