Το ζήτημα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνει στην επικαιρότητα η Ο.Μ. του κόμματος της Καλύμνου, καυτηριάζοντας την καθυστέρηση στην πληρωμή των χρημάτων στους δικαιούχους , ειδικά σε μια εποχή ακριβείας.

Όπως επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, οι κάτοικοι των νησιών και οι επιχειρήσεις, δέχονται εμπαιγμό από την κυβέρνηση, που μεταφέρει διαρκώς τις ημερομηνίες πληρωμής των χρημάτων από το Μ.Ι. απαξιώνοντας έτσι τον θεσμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Καλύμνου:

ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ  ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ 

  • Νομοθετήθηκε και εφαρμόσθηκε με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Απαξιώνεται με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας …

Ο  ΣΥΡΙΖΑ  υλοποίησε το χρόνιο και δίκαιο αίτημα των νησιωτών, που απαιτούσαν να απολαμβάνουν μεταφορικές υπηρεσίες με το ίδιο κόστος που τις απολαμβάνουν οι υπόλοιποι Έλληνες.

Το μέτρο αφορούσε επιβάτες , επιχειρήσεις και καύσιμα.

Η επιδότηση της μεταφοράς καυσίμων στα νησιά, που σκοπό έχει η τελική τιμή να είναι συγκρίσιμη με τον μέσο όρο των τιμών της  Αττικής, αρχικά αφορούσε 34 μικρότερα νησιά, με πρόβλεψη να επεκταθεί σε όλα τα νησιά από τον Αύγουστο του 2019. 

Σημειωτέον πως διαχέεται η πληροφορία ότι προεκλογικά θα ενταχθούν και ορισμένα μεγαλύτερα νησιά, ίσως και η Κάλυμνος.

Το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας απαξιώνει συνεχώς το μέτρο και καθυστερεί απαράδεκτα την απόδοση των χρημάτων στους δικαιούχους, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που η ακρίβεια καλπάζει.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε ανακοινώσει ότι οι πληρωμές θα γίνουν τον Ιούλιο, δηλαδή με δεκάμηνη καθυστέρηση για τους επιβάτες και άσε τις επιχειρήσεις και τα καύσιμα. Πάει όμως και ο Ιούλιος…

Τώρα διαβάζουμε στον τοπικό τύπο  ότι σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς  με τον Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε «πως στα τέλη του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου που αφορά τους ιδιώτες, για το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, όσον αφορά τις επιχειρήσεις, η πληρωμή που αφορά το β΄ εξάμηνο του 2021, θα πραγματοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου». Επιπλέον μας επισημαίνει  «πως ακόμα μια φορά, η Ελληνική Κυβέρνηση, βρίσκεται έμπρακτα δίπλα σε κάθε πολίτη».

Γίνεται πιστεύουμε αντιληπτό, σε κάθε καλόπιστο πολίτη, ότι ο εμπαιγμός συνεχίζεται ανερυθρίαστα.

Είναι πλέον επιβεβλημένο να αντιδράσουν οι φορείς και οι αυτοδιοικητικές  αρχές των νησιών .

Αιδώς αργείοι κύριοι της Κυβέρνησης …

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΉ