Σήμερα έγινε γνωστό πως ο Διοικητής του Α.Τ. Καλύμνου, Ευάγγελος Καραθάνος, προήχθη στον βαθμό του Αστυνόμου Α’ (από Αστυνόμος Β’), όπως ορίζεται και από το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 1860/05-08-2022

Αποτελεί μια σημαντική είδηση για την Κάλυμνο, καθώς ο Αστυνόμος Α’, Ευάγγελος Καραθάνος, αποτελεί ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο για την τοπική πραγματικότητα, μέσα από την 15ετή του θητεία στην τοπική Αστυνομία και την προσφορά του στην αντιμετώπιση του εγκλήματος και γενικότερα κάθε παραβατικότητας. Στο ενεργητικό του από το 2007 που βρίσκεται στο νησί, έχει πολλές εξιχνιάσεις υποθέσεων, με μεγάλη συμβολή στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, αφού επί των ημερών του, τόσο στην Κάλυμνο, όσο και την τριετία που υπηρέτησε στην γειτονική Κω, εξαρθρώθηκαν μεγάλα κυκλώματα παράνομης διακίνησης και σημαντικότατες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Ο Ε. Καραθάνος παράλληλα, είναι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος έφερε το σώμα κοντά στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία, με συνεχείς ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία του νησιού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να εξοπλιστεί η νεολαία της Καλύμνου με γνώσεις και να γνωρίζει τους τρόπους προστασίας από την όποια μορφή εγκληματικότητας.

Στα χρόνια που βρίσκεται στο νησί ο Ευάγγελος Καραθάνος, ξεχώρισε για την κοινωνικότητά του, την προσφορά του σε κάθε ανάγκη των καθημερινών ανθρώπων, τον φιλικό τρόπο που προσεγγίζει την κάθε περίπτωση, με ανθρωπιά πάνω απ’ όλα, και επιπλέον αποτελεί υπόδειγμα οικογενειάρχη, ενώ χαίρει του σεβασμου και της αγάπης των συναδέλφων του.

Στον Αστυνόμο Α’ πλέον, εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας ως συντακτική ομάδα του “Παλμού της Καλύμνου” και του ευχόμαστε να εξελιχθεί στην ιεραρχία του Σώματος, όπως του αξίζει.