Αύριο Σάββατο στις 5:00 το απόγευμα, θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τον άτυχο Γιάννη Βεζυρόπουλο στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, ενώ η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11:30 το πρωί και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο της Παναγίας “των Λουβών”

Είναι μακρύς ο κατάλογος των Καλύμνιων, που η θάλασσα τους κράτησε κοντά της για πάντα, τον “ανθό” του νησιού, τους βουτηχτάδες που όργωσαν με ξεχωριστή λεβεντιά τον βυθό της, σε μια σχέση πολύ δυνατή, που μόνο εκείνοι μπορούν να νιώσουν, μια σχέση που πολλές φορές κρατά για πάντα.

Αύριο, ανήμερα του Χριστού, το νησί θα ξεπροβοδίσει άλλον ένα λεβέντη του, τον Γιάννη Βεζυρόπουλο, έναν από τους καλύτερους δύτες, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα βαθιά νερά της Κεφαλονιάς, κατά την διάρκεια υποβρύχιας αλιείας. Ένας πραγματικός λεβέντης 54 χρονών, γεμάτος ζωή, που χρόνια οργώνει τους βυθούς από την Β. Αφρική, έως την Κρήτη και το Ιόνιο και γνώριζε όλες τις θάλασσες περισσότερο από το τόπο του, ακολουθώντας τη μοίρα τόσων αντρών της Καλύμνου, που επέλεξαν να αναμετρηθούν με την απεραντοσύνη του υγρού στοιχείου, σε έναν αγώνα καθημερινής πάλης για την επιβίωση, την δική τους και των οικογενειών τους.

Σαν κατεβόδιο στον Γιάννη Βεζυρόπουλο, το προτελευταίο από τα έξι παιδιά του αείμνηστου Αντώνη Βεζυρόπουλου, του τελευταίου ανθρώπου που πατούσε στα Ίμια, θα αναρτήσουμε ένα βίντεο από το ρεπορτάζ της “Νέας Τηλεόρασης Κρήτης” και της Ευτυχίας Πανταράκη, όταν ο Γιάννης πριν πέντε χρόνια ήταν στην Κρήτη και “βουτούσε” για σφουγγάρια, στο οποίο μιλά για τη ζωή του, τη δουλειά του “μηχανικού” και τις συμβουλές του πατέρα του.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

H οικογένεια του αείμνηστου Γιάννη, επιθυμεί αντί στεφάνων, να δοθούν τα χρήματα προς ενίσχυση του Σωματείου Υποτροφιών “Τρεις Ιεράρχες” και κυτίο προσφορών θα υπάρχει στην είσοδο της εκκλησίας.