Αγιασμός έγινε στο σαλόνι του Ν. Κάλυμνος, εν όψει της νέας περιόδου για το πλοίο της ΑΝΕΚ, αφού ξεκινά τη Δευτέρα 5 Ιουνίου τα δρομολόγια προς Αστυπάλαια και Κω, ώστε να εξορκιστούν “τα κακά δαιμόνια” που κατατρέχουν την εταιρεία εδώ και πολύ καιρό.

Μετά από σχεδόν 7 μήνες, αφού είχε προσαράξει κοντά στην Τέλενδο, αλλά κυρίως μετά την τραγική εμπειρία με τον αποκλεισμό της ΑΝΕΚ από τον διαγωνισμό για τη γραμμή προς Πυθαγόρειο της Σάμου και την οριστική πλέον απώλεια του τόσο σημαντικού δρομολόγιου για την οικονομική επιβίωση της, το πλοίο θα ξεκινήσει το νέο δρομολόγιο τη ερχόμενη Δευτέρα.

Στον αγιασμό ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα όσα μεσολάβησαν με τον διαγωνισμό και τόνισε δύο γεγονότα που είναι σημαντικά κατά τον ίδιο. Από τη μια αναφέρθηκε “στην πίεση που δέχτηκε από τους κατοίκους των βορείων νησιών” (τα νησιά που εξυπηρετούσε το πλοίο) και με πολύ δηκτικό τόνο, επεσήμανε πως “οι βόρειοι θα θυμηθούν το Κάλυμνος, αφού ήδη άρχισαν οι γκρίνιες”. Όμως τα “βέλη” του Δημήτρη Διακομιχάλη, στράφηκαν και κατά της τοπικής κοινωνίας, αφού πρόσθεσε πως στον αγώνα που εκείνος έδινε, αντιμετώπισε “την απάθεια του Καλυμνιακου λαού”