Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα τεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε από τη ζωή σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει κηρυχθεί και τριήμερο πένθος στη χώρα και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του Μίκη Θεοδωράκη, η σορός του θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου και η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Μητρόπολη Αθηνών την Πέμπτη, στις 15:00.

Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γονιών και του πολυαγαπημένου του αδερφού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο

10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο τόπος που θα ενταφιαστεί ο συνθέτης, αν και από το ΚΚΕ έχει γίνει γνωστό πως είχε εκφράσει την επιθυμία στην επιστολή του προς τον Δημήτρη Κουτσούμπα, να ταφεί στην πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων, όπου είναι θαμένοι οι γονείς του και ο αγαπημένος του αδερφός.

Ακολουθεί ολόκληρη η ταινία του Νίκου Κούνδουρου “Τα Τραγούδια της Φωτιάς”, από τις μεγάλες συναυλίες του Μ. θεοδωράκη αμέσως μετά την Μεταπολίτευση:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video