Ο “Παλμός της Καλύμνου”, με το σημερινό ρεπορτάζ επανέρχεται στο τεράστιο πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια και κυρίως τα μπαλκόνια που κατά καιρούς καταρρέουν και αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για κατοίκους και περαστικούς, όπως κατέγραψε μια ακόμη περίπτωση ο φακός στην περιοχή του Αγίου Νικολάου

Τα μπαλκόνια ενός παλιού κτηρίου σε πολύ άσχημη κατάσταση, κατέρρευσαν και ευτυχώς δεν προκλήθηκε ατύχημα, ενώ ο Δήμος, μετά από ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, τοποθέτησε απαγορευτικά κιγκλιδώματα και ουσιαστικά έκλεισε τον μικρό δρόμο, ώστε να μην υπάρξει κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Όμως το πρόβλημα με τα παλιά κτίσματα, παραμένει σε όλες τις επριοχές του νησιού, ενώ η επιτροπή του Δήμου, που ασχολείται με την καταγραφή αυτών των περιπτώσεων, δεν έχει ενεργοποιηθεί, όπως θα έπρεπε και να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι μνήμες όλων πηγαίνουν αρκετά χρόνια πίσω, όταν σε μια παρόμοια περίπτωση, ένα 9χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του όταν κατέπεσε ένα μπαλκόνι εγκαταλελειμμένου κτηρίου στην περιοχή του Αγίου Θεολόγου.

Να επισημανθεί πως μετά το σεισμό της Σάμου, που η κατάρρευση ενός παλιού κτίσματος στοίχισε τη ζωή σε δύο νέα παιδία, άνοιξε ο “φάκελος” αυτών των περιπτώσεων και μάλιστα ψηφίστηκε σχετική διάταξη, που δίνει την δυνατότητα στον κάθε Δήμο να προχωρά με σύντομες διαδικασίες στην κατεδάφιση και μάλιστα, εν συνεχεία, στην αξιοποίηση του χώρου.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Νικόλα Μακαρούνα, που είναι ενδεικτικό της επικίνδυνης κατάστασης, που αφορά όλες τις περιοχές του νησιού

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video