Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων και ευρωπαϊκό επίκεντρο εμπορίας φυσικών σφουγγαριών, πρόκειται να προβληθεί σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα που θα δημοσιευτεί στο εξειδικευμένο περιοδικό για καταδύσεις, «Subaqua» της Γαλλικής Ομοσπονδίας FFESSM, με περισσότερους από 150.000 αναγνώστες και 200.000 διαδικτυακούς επισκέπτες.

Το αφιέρωμα θα επιμεληθεί ο Stephane Coutteel, ένας από τους πιο έγκυρους φωτορεπόρτερ του ευρωπαϊκού καταδυτικού ρεπορτάζ, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσαν το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας με το δήμο Καλυμνίων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών επαγγελματιών και του Δήμου, οι τουριστικές ροές στο μαγευτικό νησί των Δωδεκανήσων θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, με τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως οι αναρριχήσεις και οι καταδύσεις, να συμβάλλουν στην επιμήκυνση της σεζόν.

Δράσεις του δήμου Ελαφονήσου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου – Προσεγγίζει Έλληνες της διασποράς
Η Ελαφόνησος, με πρωτοβουλία του δήμου αναμένεται να αποτελέσει προορισμό αναφοράς για τους Έλληνες της διασποράς, μέσω της συνεργασίας με το Global Hellenic Diaspora που αριθμεί 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι η ανάπτυξη στην εκτός αιχμής τουριστική περίοδο της εξ’ αποστάσεως εργασίας (Remote Working).

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές μεταξύ της Δημάρχου Ε. Λιάρου και του επικεφαλής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, Αναστάσιου Μίχου με συμμετοχή και του Νότη Μαρτάκη εκ μέρους της εταιρίας συμβούλων τουρισμού του Δήμου, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα της ροής των επισκεπτών με το “χτίσμο” πακέτων που θα περιλαμβάνουν μια σειρά από εμπειρίες, όπως η επισκέψεις στο Παυλοπέτρι, η πεζοπορία, ο αλιευτικός τουρισμός, μαθήματα τοπικής γαστρονομίας και οινογνωσίας, της επεξεργασίας της ελιάς και του λαδιού, η συλλογή τοπικού αλατιού και άλλα.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τη συμβολή στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να συμβάλει για στην αύξηση του μέσου όρου παραμονής, δεδομένου ότι ο ελάχιστος χρόνος θα είναι 7 διανυκτερεύσεις με προοπτική να φτάσει ακόμα και τον ένα μήνα, αφού θα παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εργάζεται από το νησί.

Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν, θα ακολουθήσει ανταλλαγή προτάσεων εμπειριών που αφού ολοκληρωθούν εντός του Οκτωβρίου, η οργάνωση θα αναλάβει να επικοινωνήσει τα πακέτα στα μέλη της προβάλλοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η Ελαφόνησος ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε μελλοντικό επισκέπτη να διαμορφώνει το δικό του πρόγραμμα. Η Ελαφόνησος αποτελεί τον πρώτο προορισμό που συμβάλλεται με το Global Hellenic Diaspora, μετά τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που συνήψε η οργάνωση με την MTC GROUP.

Υψηλή πληρότητα για τη Μύκονο τον Σεπτέμβριο – Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν με πληρότητα 90%
Με πληρότητα στα καταλύματα έως και 90% «τρέχει» και τον Σεπτέμβριο η Μύκονος. Σε ό,τι αφορά τον Οκτώβριο, η εξέλιξη των αφίξεων συμβαδίζει με τον τερματισμό των αεροπορικών συνδέσεων από το εξωτερικό, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, επικεφαλής θεματικού τομέα Τουρισμού της ΝΔ και πρώην πρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί των ανέμων.

Δίνοντας το στίγμα του νησιού τη θερινή περίοδο, επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος κινήθηκαν με πληρότητα 90% και εξέφρασε την άποψη ότι τα αποτελέσματα των αφίξεων θα είναι καλύτερα από το 2019.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr FOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο LinkedinΣχετικά με την κίνηση στο αεροδρόμιο του νησιού, τονίστηκε ότι μέχρι στιγμής έχει δεχτεί 677.000 χιλιάδες επισκέπτες σε σχέση με τις 750.000 αεροπορικές αφίξεις του 2019.
Στο μεταξύ υπολείπονται περίπου 1.000 πτήσεις ακόμη για την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν έως 31.10.2022, γεγονός που σημαίνει ότι θα επιτευχθούν οι αφίξεις του 2019. Παράλληλα, δια της θαλάσσιας οδού, έως και τον Αύγουστο, τη Μύκονο επισκέφτηκαν 493.895 επιβάτες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ