Επαληθεύτηκε το ρεπορτάζ του “Παλμού της Καλύμνου”, καθώς ο υποστράτηγος ε.α. Νικόλαος Φανιός, αναλαμβάνει χρέη Διοικητή στο “Βουβάλειο” Γ.Ν. Καλύμνου, μετά από μήνες που είχε μένει “ακέφαλο” το ίδρυμα και τα προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί ανησυχητικά και δεύτερη ημέρα είναι χωρίς καρδιολόγο.

Όπως δημοσίευσε εδώ και καιρό ο “Π.τ.Κ.”, το υπουργείο και η 2η ΥΠΕ, είχαν καταλήξει στην επιλογή του αποστράτου ανωτάτου αξιωματικού, για την κενή θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου, μετά την παραίτηση της Κατερίνας Εμμανουήλ, που είχε υποβληθεί αρχές Ιανουαρίου, όμως έγινε δεκτή μόλις το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη. (Στον σύνδεσμο το δημοσίευμα του “Παλμού”).

https://www.palmoskalymnou.gr/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA/

Έκτοτε το Νοσοκομείο ήταν “ακέφαλο”, με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί σε ανησυχητικό βαθμό, αφού από χθες η καρδιολογική κλινική είναι χωρίς καρδιολόγο, ο αξονικός τομογράφος υπολειτουργεί, αλλά και άλλες κλινικές αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα.

Ο νέος Διοικητής, που αποστρατεύτηκε το 2019, έχει ιδιαίτερη πορεία στις ένοπλες δυνάμεις σε επιτελικές θέσεις, ενώ έχει και καταγωγή από Κάλυμνο, αναλαμβάνει μια “καυτή πατάτα” με το Νοσοκομείο, αφού θα κληθεί μόλις τοποθετηθεί να δώσει άμεσες λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα που άπτονται της υγείας των κατοίκων, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει στενές σχέσεις με την πρώην Διοικητρια, της οποίας πρόταση ήταν η επιλογή του.

Αυτές τις ημέρες αναμένεται στην Κάλυμνο ο νέος Διοικητής, ώστε να έχει μια πρώτη ενημέρωση για το Νοσοκομείο και ενδέχεται να τοποθετηθεί επίσημα πιθανόν αρχές του Ιουνίου, μόλις δημοσιευτεί το ΦΕΚ.