Απέναντι από το επιβλητικό Μεγάλο Κάστρο (ή Πέρα Κάστρο) του Χωριού, στην πλαγιά της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού, είναι το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας, της οικογένειας Κλήμη, που γιορτάζει σήμερα, Δευτέρα 5 Ιουνίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Πολύ κοντά στον ιστορικό οικισμό της Χώρας, ταυτόχρονα όμως απόμακρα από την σύγχρονη καθημερινότητα, σε δικούς τους ρυθμούς, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, που έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα του ξερού βουνού, βρίσκεται το μοναστήρι καθώς και η μόνιμη κατοικία της οικογένειας Κλήμη, με τα σύγχρονα μέσα να είναι άγνωστα σ’ αυτό τον βουκολικό τόπο.

Οι σκηνές που κατέγραψε ο φακός του Νικόλα Μακαρούνα μοναδικές, καθώς μέσα σ’ αυτό το ιδιαίτερο τοπίο, με την πρέπουσα κατάνυξη και την παρουσία πολύ κόσμου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Αγίου Πνεύματος. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι πιστοί δέχονται το παραδοσιακό τραταρισμα με καφέ, ψωμί ζυμωτό και Καλύμνικο τυρί, που παράγει η οικογένεια Κλήμη, με την ίδια παραδοσιακή συνταγή εδώ και πολλές δεκαετίες.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video