Στην Κάλυμνο παρευρέθηκε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στα πλαίσια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη.

Η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. συμμετείχε, μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, σε συναντήσεις εργασίας με τον ΄Επαρχο Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή και το Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη, παρουσία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλη Μπούκη, του Προέδρου της ΑΝΕΚ, Γιώργου Θανάτση και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΝΕΜ, Σακελλάρη Τηλιακού.

Και στις δυο συναντήσεις εκφράστηκε, για μια ακόμη φορά, η δέσμευση της Κυβέρνησης για την διαρκή ενίσχυση των Δωδεκανήσων με σημαντικά έργα υποδομής. Μεταξύ αυτών, η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου της αναβάθμισης του λιμανιού της Καλύμνου με 8.000.000 ευρώ και η βελτίωση των αφαλατώσεων, τόσο μέσω της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ναυτιλίας, όσο και μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών, ειδικά, όπως ανέφερε η Μίκα Ιατρίδη, για την Τέλενδο και την Ψέριμο.

Η Μίκα Ιατρίδη επισκέφθηκε, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα και την ΑΕΝ Καλύμνου, όπου συζητήθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές εξέλιξης της. Περαιτέρω, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση και με τη Διοικήτρια του Βουβάλειου Νοσοκομείου, Κατερίνα Εμμανουήλ, με την οποία συζήτησαν τα ζητήματα που απασχολούν το νοσοκομείο.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Κάλυμνο, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι διαρκώς κοντά μας, κοντά στα νησιά μας. Η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας, Μανώλη Κουτουλάκη, δείχνει στην πράξη τη δέσμευση μας για την περαιτέρω ενίσχυση των νησιών μας, σε ζητήματα υποδομών και ποιότητας ζωής.

Προχωράμε, στη σημαντική αναβάθμιση του λιμανιού της Καλύμνου, με 8.000.000 ευρώ μέσω του νέου ΕΣΠΑ, σε σημαντική αναβάθμιση του δυναμικής του δικτύου των αφαλατώσεων και στην εξειδίκευση του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος ΝΕΑΡΧΟΣ του ν. 4770/2021, κάτι που είχε αποτελέσει και αντικείμενο της πρόσφατης συνάντησης μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη στον Πειραιά.

Καταβλήθηκε, επίσης, και η 1η δόση της Β΄ φάσης 2021 του μεταφορικού ισοδύναμου, ενώ και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, μεταξύ αυτών και της Καλύμνου, βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Με συνεργασία, με συνεννόηση με τους φορείς και με ολοκληρωμένο σχέδιο, οδηγούμε τα νησιά μας μπροστά!»