ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΧΘΕΣ, ΣΗΜΕΡΑ & ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ.

Σίγουρα δεν είναι πρωτοπόρος, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλύμνου, στην υλοποίηση της Λευκής Νύχτας, είναι κάτι που χρόνια τώρα γίνεται σε πολλές περιοχές της χώρας. Και η παραγματικότητα δείχνει ότι, όπου πραγματοποιείται, γίνεται μόνο για την παραπέρα κερδοφορία των μεγάλων και όχι των μικρών καταστημάτων, το ξεζούμισμα των εμποροϋπαλλήλων, αφού ΚΑΝΟΝΑΣ είναι  η απλήρωτη εργασία.

Δεν είναι κάτι καινούργιο, αυτό που ακούσαμε απο το στόμα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, για την διασκέδαση του κόσμου, τις  προσφορές που θα έχουν τα καταστήματα. Χιλιοειπωμένα επιχειρήματα!

Κατ’ αρχάς γίνεται σε μια περίοδο, που για τους αυτοαπσχολούμενους όσο και τους εμποροϋπάλληλους, υπάρχει το εορταστικό και το συνεχές ωράριο. Γι’ αυτούς επομένως καμία ξεκούραση και διασκέδαση!

Όμως η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή, απο αυτήν που επιχειρούν να παρουσιάσουν. Εκεί στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου δεν ξέρουν οτι ¨Πεινασμένο αρκούδι δε χορεύει!¨;  Ποιά τόνωση της τοπικής οικονομίας θα υπάρξει, όταν ο μισθός και το μεροκάματο δεν φτάνουν για να καλυφθούν οι απολύτως απαραίτητες ανάγκες;

Για ποιά τόνωση της τοπικής οικονομίας, μιλούν Εμπορικός Σύλλογος, Δήμος και Περιφέρεια, όταν τις μισές μέρες του χειμώνα, δεν λειτουργούν τα καταστήματα, επειδή ο Εμπορικός δρόμος είναι απροσπέλαστος; Πού ήταν όλοι, αυτοί οι συνδιοργανωτές, τη μέρα της Πανελλαδικής Απεργίας, στις 9 Νοέμβρη με βασικό αίτημα τις αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και το αίτημα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι συνδιοργανωτές, στο αίτημα σειράς Εργατικών Σωματείων και Φορέων  για την επαναφορά του μειωμένου Συντελεστή ΦΠΑ, στα νησιά και την κατάργηση του στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης;

Ιδιαίτερα σήμερα, που ο πληθωρισμός τρέχει με 10%, οι ανατιμήσεις σε είδη καθημερινής κατανάλωσης, του ηλεκτρικού ρεύματος, της ενέργειας οδηγούν σε ακραία φτώχεια τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού και μεγάλη πτώση του τζίρου στα μικρομάγαζα, με νέα ανεξέλεγκτα χρέη. Όσες Λευκές Νύχτες και αν διοργανώσουν, ούτε ο κόσμος θα συνεχίζει να διασκεδάζει ούτε το ταμείο των μικρομάγαζων θα γεμίσει.

Δεν έχουμε λοιπόν ανάγκη, τις Λευκές Νύχτες, των εξαντλητικών ωραρίων, των μικρομάγαζων θεατών και του λαού κομπάρσου, αλλά τις Λευκές Μέρες, τις ¨Μέρες του Φωτός¨ όπως τραγουδά και η Μποφίλιου, όπου ο λαός θα μπορεί να απολαμάνει όσα δικαιούτε.

Κάλυμνος 12-12-2022