Ενώ μικροί και μεγάλοι Δήμοι τοποθετούν μηχανισμούς σε παραλίες για την πρόσβαση των ΑμεΑ, στην Κάλυμνο αγνοείται ο εξοπλισμός που λειτούργησε για μια σαιζόν πριν 5 χρόνια και έκτοτε … αγνοείται η τύχη του.

Στην τοποθέτηση εξοπλισμού σε τρία σημεία για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα προχώρησε ο Δήμος Κω, μέσω του προγράμματος «Sea Access» της εταιρείας Akriman 

Όπως δήλωσε ο Θεοδόσης Νικηταράς στο ρεπορτάζ της τηλεόρασης Kοs TV που ακολουθεί, ο Δήμος θα προχωρήσει στην τοποθέτηση κι άλλων παρόμοιων εγκαταστάσεων, καθώς ήδη υπέβαλε ένταξη και στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” , για να καλυφθούν όλες οι παραλίες του νησιού και να μπει τέτοια ράμπα και στο Μαστιχάρι και στο Μαρμάρι.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Στην Κάλυμνο, τοποθετήθηκε η ειδική ράμπα με τα αμαξίδια και την καμπίνα – αποδυτήρια, πριν 5 χρόνια, επί προηγούμενης Δημαρχίας, λειτούργησε μια σαιζόν και από το 2018 αγνοείται η τύχη του, ενώ κανείς δεν απαντά παρά τα απανωτά δημοσιεύματα για το θέμα. Να θυμίσουμε πως ο σημερινός υπεύθυνος αθλητισμού του Δήμου, ως αντιπολίτευση τότε είχε ασκήσει δριμεία κριτική για την μη λειτουργία του εξοπλισμού, σήμερα όμως συνεχίζει να μην λειτουργεί αυτή η υποδομή, που στερεί από τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα το δικαίωμα στο κολύμπι, που για πολλούς είναι και μέσο θεραπείας.

Ακολουθεί το δημοσίευμα και το βίντεο με το πρόσφατο ρεπορτάζ του “Π.τ.Κ.” https://www.palmoskalymnou.gr/video-%CE%AC%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video