Τα αίτια του χθεσινού θανατηφόρου ατυχήματος στα Αργινώντα (αναρριχητικό πεδίο “Argininonta Valley”), που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο ενός 66χρονου αναρριχητή γερμανικής καταγωγής, ο οποίος έπεσε από ύψος περίπου δέκα μέτρων, διερευνούνται από το Α.Τ. Καλύμνου.

Οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε πιθανή λανθασμένη χρήση των ειδικών σχοινιών, σύμφωνα και με τα όσα δήλωσαν άλλοι αναρριχητές που παρευρίσκονταν στο πεδίο την ώρα του ατυχήματος, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Να επισημανθεί πως άμεσα ελέγχθηκε το συγκεκριμένο αναρρηχητικό πεδίο από πολυμελή ομάδα ειδικών και δεν αναφέρθηκε κανένα πρόβλημα, όσον αφορά την ασφάλεια της διαδρομής.

Το ατυχές γεγονός συνέβη χθες Σάββατο 27 Μαϊου, όταν γύρω στις 13:30 ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για πτώση αναρριχητή και αμέσως κατεύθασαν 4 πυροσβέστες με τρία μέλη της Ομάδας Διάσωσης που προσέγγισαν το σημείο και διαπίστωσαν την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονταν ο άτυχος 66χρονος, που είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ μετέβη άμεσα και περιπολικό του ΑΤ Καλύμνου. Μετά από δύσκολη επιχείρηση, κατάφεραν να τον μεταφέρουν και να τον παραδώσουν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.