Με το βλέμμα στραμμένο  μπροστά  και στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της πολιτικής των επόμενων, κρίσιμων  ετών, συνεχίζει την περιοδεία του ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς, με επόμενο σταθμό τη γραφική  Χάλκη.

Οι κάτοικοι της Χάλκης υποδέχτηκαν  θερμά τον  Γιάννη Παππά και τον ευχαρίστησαν  για την σημαντική συνδρομή του στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με μεγάλο , σύγχρονο και γρήγορο πλοίο, που έφερε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη  τη θερινή περίοδο.

Εξαιρετικά εποικοδομητική επίσης ήταν  η σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο κ. Παππάς, υπό τον Δήμαρχο Άγγελο Φραγκάκη και τους αντιδημάρχους Οικονομικών και Τουρισμού, όπου ομόφωνα συμφώνησαν,  ότι επιβάλλεται να δημιουργηθούν νέα, πολιτικά «εργαλεία», προκειμένου να αυξηθεί η βιωσιμότητα στα νησιά.  

 Σαφώς αποτελεί σύγχρονη «εικόνα» νησιού, με ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης. Οι κάτοικοί της, μηδενίζουν τον λογαριασμό ρεύματος,  καθώς το νησί, άνοιξε το δρόμο στα GREcoislands, της εθνικής πρωτοβουλίας, ως απάντηση στο αυξανόμενο  κόστος. 

Παρά το μικρό μέγεθος,  το νησί αναπτύσσεται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια, τουριστικά και ενεργειακά και ο πληθυσμός  σταθεροποιείται στον  τόπο του. Προσεγμένο και με όμορφη ρυμοτομία, με σπίτια νεοκλασσικά, ανακαινισμένα, περιζήτητα από ντόπιους και ξένους  για τουριστική εκμετάλλευση, δίνοντας κίνητρα για νέες  θέσεις εργασίας.  

Όπως  δήλωσε ο κ.  Παππάς  στο τέλος της περιοδείας, «η κυβέρνηση, προσανατολίζεται στην οικονομική αυτοδυναμία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών.  Η ιδιαίτερη σημασία που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά και η δική μας προσπάθεια, συντελούν στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η σταδιακή άρση της απομόνωσής τους».