Αυτό που αναμένονταν εδώ και καιρό είναι πλέον πραγματικότητα, με το Νοσοκομείο της Καλύμνου, που εδώ και μήνες δεν έχει διοικητή, να μένει χωρίς καρδιολόγο και να μην υπάρχει ακόμα προκήρυξη θέσεων, δυστυχώς είναι πλέον γεγονός, αν και ήταν γνωστό σε όλους από τον Δεκέμβριο του 2021. Συνεχείς οι επαφές βουλευτών με το Υπουργείο και την 2η ΥΠΕ – Σύσκεψη σήμερα του Δημάρχου με την Υφ. Υγείας – Πιθανή προσωρινή και πάλι λύση, με μετακίνηση καρδιολόγου από γειτονικό νησί για περίπου 10 – 12 ημέρες.

Από σήμερα Τετάρτη 18 Μαίου η καρδιολογική κλινική του “Βουβάλειου” Νοσοκομείου Καλύμνου, είναι χωρίς καρδιολόγο, καθώς ο μοναδικός γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Τραγική η κατάσταση με το θέμα που απασχολεί το νησί εδώ και μήνες, καθώς ήταν γνωστό πως από τέλος του 2021 θα υπήρχε πρόβλημα, με τον καρδιολόγο να έχει μείνει μόνος, ζήτημα για το οποίο το Νοσοκομείο είχε ενημερώσει τους αρμόδιους (Υπουργείο και ΥΠΕ) από τον Φεβρουάριο του 2021.

Μια προσωρινή λύση δόθηκε με τους δύο ιδιώτες καρδιολόγους, οι οποίοι θα κάλυπταν τις εφημερίες στην κλινική. Όμως πριν μερικές ημέρες με κοινή ανακοίνωση τους, δήλωσαν δημόσια πως δεν θα καλύπτουν πλέον τις εφημερίες, καταγγέλλοντας το υπουργείο και την 2η ΥΠΕ, αλλά και την διοίκηση, για αδιαφορία και ολιγωρία. (Στον σύνδεσμο στο τέλος η καταγγελία των δύο καρδιολόγων της Καλύμνου)

Χθες και σήμερα, υπήρξαν κινητοποιήσεις και επαφές για την αντιμετώπιση του προβλήματος, όμως μέχρι στιγμή δεν έχει υπάρχει κάποια εξέλιξη. Το πιθανότερο είναι να βρεθεί μια προσωρινή λύση και πάλι, μάλλον με 10ημερη περίπου μετακίνηση γιατρού, όμως το πρόβλημα παραμένει καθώς δεν έχουν προκηρυχτεί οι δύο θέσεις που έχει ανάγκη το Νοσοκομείο.

Πρέπει, εκτός την προκήρυξη των δύο θέσεων, με τα ανάλογα φυσικά κίνητρα, τόσο από το υπουργείο όσο και από τον Δήμο, σε σχέση με τη στέγαση των γιατρών, αλλά και κίνητρα για τον κ. Μανώλη Τσικούρη, ώστε να μείνει στο Νοσοκομείο, όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους οι δύο καρδιολόγοι.

Αναμένεται η σύσκεψη (εξ αποστάσεως) του Δημάρχου με την Υφυπουργό Υγείας, κ. Μίνα Γκάγκα, για το θέμα που έχει προκύψει και για όποια εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.