Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η αντιμετώπιση της Καλύμνου αλλά και των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου, μετά την δρομολόγηση του πλοίου Πρέβελης δεν είναι η δέουσα.

Έστω και προσωρινά,  η δρομολόγηση του πλοίου αυτού  με τα τόσα προβλήματα στην περιοχή μας,  μόνο δυσάρεστα συναισθήματα προκαλεί για τον τρόπο που κάποιοι ερμηνεύουν την λέξη «ανάπτυξη» για τα νησιά μας.

Είναι όμως πιο θλιβερό το γεγονός ότι καμία φωνή από τους επικεφαλής –  εκπροσώπους του Α’ και Β’ βαθμού της περιοχής μας δεν ακούστηκε,  πλην «της κοκορομαχίας» για το ποιος θα διοργανώσει τις φιέστες και θα συγκεντρώσει πάνω του τα περισσότερα φλας. Αντί ως μπροστάρηδες, να απαιτήσουν την άρση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης των νησιών μας και ιδιαίτερα της Καλύμνου, μπροστά στην ολοφάνερη υποβάθμιση της ποιότητας των συγκοινωνιών, απλά … σιωπούν!

Ούτε μια μέρα παραγκωνισμού δεν αξίζει για τα νησιά μας,  ούτε μια μέρα συμβιβασμού δεν πρέπει να υπάρχει, δεν πρέπει ποτέ να μας θεωρούν δεδομένους, αγώνας για πραγματική ανάπτυξη των νησιών μας, όπως μας αξίζει και όπως αρμόζει σε μια χώρα που σέβεται τους ακρίτες της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ αλλάΖει