“Την Κυριακή δίνεται στην Ελλάδα και στους  Έλληνες μια μοναδική ευκαιρία, να επιλέξουν μια ζωή με Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια.”

Εδώ  και  4 χρόνια, η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης  κατάφερε, με τις πληρωμένες λίστες  Πέτσα, να ποδηγετήσει την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ούτως ώστε να μην φθάνει στους πολίτες η απαραίτητη ενημέρωση. Γνωρίζει καλά αυτό που είχε πει ο Τ. Τζέφερσον, «Σημαντικότερη προϋπόθεση του δημοκρατικού πολιτεύματος είναι η ενημέρωση. Αυτός που δεν γνωρίζει, δεν μπορεί, ούτε να αποφασίσει, ούτε να εκφράσει την άποψή του , οπότε αποκλείεται ουσιαστικά από τις διαδικασίες».

Γράφει ο Γιώργος Κασσάρας

Οικονομολόγος-Υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο Ελληνικός λαός όμως, παρ’ όλα αυτά, γνωρίζει τα πάντα,  διότι τα γεγονότα δεν κρύβονται. 

 Οι 36.908 νεκροί του covid (ΕΟΔΥ 07.05.2023), απαιτούν να τιμωρηθούν αυτοί που με περισσό θράσος δήλωναν ότι οι περισσότερες κλίνες εντατικής θα φέρουν περισσότερους νεκρούς και γι’  αυτό δεν τις έφτιαχναν. 

Οι αδικοχαμένοι νέοι και νέες των Τεμπών, όσο και αν τους «απέσυραν» από τη δημοσιότητα, για να ανακάμψουν τα ποσοστά της Ν.Δ., κραυγάζουν και ζητούν δικαίωση.

Η  ακρίβεια δεν μπορεί να κρυφτεί, είναι παρούσα καθημερινά στην ενέργεια,  στο σουπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο, στη λαϊκή και παντού. Ο μισθός που φθάνει για τον μισό μήνα, η εγκατάλειψη και το κλείσιμο των νοσοκομείων για να ωφεληθεί ο ιδιωτικός τομέας, μας θυμίζουν τι σημαίνει ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, από την καταπάτηση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου όπως η μη διαφύλαξη του απορρήτου των συνομιλιών και οι υποκλοπές, μας θυμίζουν τι σημαίνει σκληρό αυταρχικό κράτος της δεξιάς.  

Θεωρούμε, πως δεν υπάρχει προοδευτικός δημοκράτης πολίτης που μπορεί να αγνοήσει όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά που ζήσαμε την θλιβερή 4ετία Μητσοτάκη και να θέλει να ξαναψηφίσει τη Ν.Δ. .

Νομίζω ότι οι περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες μπορούν να απαντήσουν με ευκολία ότι θέλουν:

Να μειωθούν οι τιμές και να μπει επιτέλους φρένο στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Να αυξηθούν οι μισθοί και να ρυθμιστούν τα χρέη.

Να προστατευτεί η Α’ κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη.

Να σταματήσει η απαξίωση του ΕΣΥ και η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις, η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος και να επιβληθεί η διαφάνεια στις δημόσιες προμήθειες και συμβάσεις.

Να σταματήσουν επιτέλους οι λίγοι και ισχυροί να απολαμβάνουν υπερκέρδη δισεκατομμυρίων σε βάρος των πολλών.

Να σταματήσουν η εκτεταμένη διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις που διαλύουν το κράτος δικαίου.

Να υπάρξει  αξιοκρατία και δικαιοσύνη παντού.

Γνωρίζουν οι Έλληνες ότι τις πολιτικές αυτές μόνον μια προοδευτική κυβέρνηση με πρωτοπόρο τον  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να εφαρμόσει.

Αξίζει να δώσουμε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να κυβερνήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμά του και όχι  τις μνημονιακές δεσμεύσεις που παρέλαβε το 2015.

Στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. λοιπόν όλοι μαζί για να έρθει πρώτο κόμμα και να σχηματίσει προοδευτική κυβέρνηση και να δώσει ανάσες στη χώρα και σε όλους τους πολίτες.

Συμμετέχουμε και ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., γιατί είναι το κόμμα που έχει τη βούληση και τη δύναμη να σταματήσει τη δυστυχία, να αλλάξει τη χώρα και να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την ελπίδα στους Έλληνες.  

Την Κυριακή δίνεται στην Ελλάδα και στους  Έλληνες μια μοναδική ευκαιρία, να επιλέξουν μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μια αλλαγή που θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή ελπίδας, για μια ζωή με Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια. Ας μην τη χάσουμε!