Δραματική και οριακή η κατάσταση στην ΔΕΥΑΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις από τις απανωτές κατασχέσεις των λογαριασμών της επιχείρησης, χαρακτηρίζεται από τον Δήμαρχο, καταλογίζοντας ευθύνες στις προηγούμενες  διοικήσεις για τον χειρισμό των υποθέσεων

«Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η ΔΕΥΑΚ σήμερα», αναφέρει ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της επιχείρησης, στον φακό του “Π.τ.Κ.” σήμερα το πρωί, ο οποίος βρίσκεται σχεδόν μόνιμα στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις κατασχέσεις των λογαριασμών της δημοτικής επιχείρησης, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα περίπου.

Οι περιπτώσεις κατάσχεσης των λογαριασμών της επιχείρησης, αφορούν δύο θανατηφόρα ατυχήματα, για τα οποία εκκρεμούν αποζημιώσεις και έχουν φέρει σε δεινή θέση την ΔΕΥΑΚ, όπως τόνισε ο Δήμαρχος και επεσήμανε πως η σημερινή διοίκηση, που επικεφαλής είναι ο ίδιος, καλείται να δώσει λύσεις, χωρίς να φέρει καμία ευθύνη, γεγονός που το επανέλαβε με ιδιαίτερη έμφαση σε όλη την συνέντευξη.

Αναφερόμενος στο θανατηφόρο ατύχημα του 2018,  ο Δήμαρχος υπογράμμισε  πως το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο δεν φέρει καμία ευθύνη. Χωρίς να θέλει προς το παρόν να μπει σε λεπτομέρειες γύρω από το ατύχημα, που στοίχισε τη ζωή στον 59χρονο εργαζόμενο της επιχείρησης Στέλιο Χαλκίτη, τόνισε πως την υπόθεση χειρίστηκε η τότε Δημαρχία (Γιάννη Γαλουζή) και και η τότε διοίκηση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει καταδικαστεί γι’ αυτή την υπόθεση, όπως και δύο υπάλληλοι, και είπε ότι  γίνονται. προσπάθειες ώστε να υπάρξει κάποιος οικονομικός συμβιβασμός.

Επιπλέον, αυτές τις ημέρες, ανέφερε ο Δημήτρης Διακομιχάλης, «έσκασε» και η περίπτωση για το άλλο θανατηφόρο ατύχημα (Ιακώβου) που στοίχισε τη ζωή σε έναν άλλο συμπολίτη μας πριν 20 χρόνια περίπου και ανέφερε πως το ποσό είναι περίπου το ίδιο πως θα γίνουν κατασχέσεις και γι’ αυτή την περίπτωση, την οποία καλείται η σημερινή διοίκηση να αντιμετωπίσει και παρομοίως θα επιχειρηθεί κάποιος συμβιβασμός.

Ο Δήμαρχος, στον φακό του «Π.τ.Κ., επεσήμανε πως γίνονται προσπάθειες για να «κλείσουν» οι υποθέσεις με τις αποζημιώσεις, υπογραμμίζοντας όμως την δεινή κατάσταση της επιχείρησης, η οποία θα αναγκαστεί να προβεί στην είσπραξη μεγάλων οφειλών από καταναλωτές προς την επιχείρηση. Παράλληλα σε κάθε περίπτωση, άφησε «αιχμές» τόσο για την διοίκηση της Δημαρχίας Γαλουζή όσο και για εκείνη της περιόδου Ρούσσου και προεδρίας της ΔΕΥΑΚ του Γιάννη Μαστροκούκου, σε σχέση με  τον χειρισμό των υποθέσεων, δηλώνοντας πως «θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσει για όλα αυτά».

Παρακολουθείστε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος στην σημερινή συνέντευξη, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video