Αρκετά αισιόδοξος είναι ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων για την πορεία της Καλύμνου στον τομέα αυτό, όμως διαπιστώνει πολλά προβλήματα που εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού.

Θετικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την τουριστική κίνηση στην Κάλυμνο, όπως ανάφερε στον φακό του “Π.τ.Κ.” ο πρόεδρος της Καλθυμνιακής Ένωσης Ξενοδόχων και δημοτικός σύμβουλος, Νικόλας Τσαγκάρης.

Από τα τέλη Μαρτίου ξεκίνησαν οι αφίξεις, κυρίως αναρριχητών, με την κίνηση να εξελίσσεται ικανοποιητικά το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου και να είναι κοντά στα δεδομένα του 2019, ενώ για τον Ιούλιο που αφορά κυρίως τον λεγόμενο μαζικό τουρισμό, ο Ν. Τσαγκάρης τονίζει ότι υπάρχει κίνηση, που κυρίως αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες, που συνεργάζονται με μεγάλους tour operators.

Αναμένεται ένας καλός Αύγουστος για τον τουρισμό στην Κάλυμνο, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΞ επεσήμανε πως οι πληρότητες των καταλυμάτων το δίμηνο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου, είναι πολύ μεγάλες. Μεγάλη είναι η κίνηση και των ομογενών, ειδικά από Αυστραλία, που δύο χρόνια δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας, ενώ συγκρατημένα αισιόδοξος ήταν σε σχέση με τον εσωτερικό τουρισμό, αφού οι τεράστιες αυξήσεις των εισιτηρίων και το μειονέκτημα της Καλύμνου που είναι η μεγάλη απόσταση από τον Πειραιά, θα δυσκολέψουν την επιλογή των Ελλήνων παραθεριστών για το νησί.

Τα προβλήματα της Καλύμνου που εμποδίζουν την ανάπτυξη του τουρισμού

Ο Νικόλας Τσαγκάρης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Καλύμνου, που δεν αφήνουν τον Καλύμνικο τουρισμό να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.

Ως πρώτο ανασταλτικό παράγοντα ανέφερε την ελλιπή σύνδεση της Καλύμνου, τόσο με το Μαστιχάρι όσο και με τον Πειραιά, αλλά και την προβληματική λειτουργία του αεροδρομίου. Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας και στην καθαριότητα και στην εικόνα των παραλιών. Ελλιπή χαρακτήρισε την προβολή της Καλύμνου στο εξωτερικό, ειδικά μετά την πανδημία που έπρεπε να ενταθεί και γενικά τόνισε πως οι ελλείψεις παραμένουν οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια, επισημαίνοντας την ανάγκη να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση αυτή οι δημοτικές αρχές, που μέχρι σήμερα υπήρξαν αδιάφορες στο θέμα του τουρισμού.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα ανέφερε στο φακό του “Π.τ.Κ.” ο Πρόεδρος των Καλυμνίων Ξενοδόχων:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video