Ανακοινώσεις για την δημόσια υγεία ενόψει των εορτών αλλά και της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον έκανε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, επαναλαμβάνοντας ξανά πως αποκλείεται η περίπτωση ενός νέου lockdown.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών καθίσταται υποχρεωτικός με περιθώριο για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να κλείσει τα ραντεβού της για την πρώτη δόση να είναι η 16η Ιανουαρίου.

Όσοι δεν εμβολιάζονται θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως.  Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης πως από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη:

Για μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως ως αυτουργό της υγειονομικής καταστροφής και του καταλογίζει πανικό σημειώνοντας πως «μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες». Ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης, αναφερόμενος στην σημερινή εξαγγελία του Κ. Μητσοτάκη, τονίζει πως «Η αναποτελεσματικότητα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα», καταλήγοντας πως ο πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά “ξέχασε” να αναφερθεί για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ. Ο κοιν. εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος από το βήμα της Βουλής σημείωσε πως «θα ήταν στα όρια του πολιτικού γελοίου εάν δεν ήταν τόσο βίαια εκβιαστικό το μέτρο αυτό», αναφερόμενος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους άνω των 65 ετών.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video