Μια ακόμη διάκριση για το 3ο Γυμνάσιο Χώρας Καλύμνου, ήρθε με το βραβείο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ», στα πλαίσια του Μαθητικού Διαγωνισμού e-Commerce που πραγματοποιήθηκε  για το πρόγραμμα Project Future Junior της Τράπεζας Πειραιώς  και της JA Greece.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Οι μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου του Χωριού, μαζί με τους υπέυθυνους καθηγητές του προγράμματος, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 50 Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αποσπώντας το βραβείο για το αλάτι, εμπλουτισμένο με τα μυρωδικά βότανα της Καλύμνου τη ρίγανη και τη θρύμπι, «FRAGRANT SALT», μετά την διάκριση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό της JA Greece, με το “Βραβείο Ψηφιακής Εκπαίδευσης για την αξιοποίηση πρακτικών ηλεκτρονικής μάθησης”. Μια σχολική μονάδα που οι μαητές και οι εκπαιδευτικοί δεν περιορίζονται στην “εκπαιδευτική καθημερινότα”, αλλά παρουσιάζουν συνεχώς δράσεις που αναδεικνύουν το “σχολείο εργασίας“, στο οποίο οι μαθητές συμμετέχουν και καταχτούν τη γνώση μέσα από μια ζωντανή και βιωματική διαδικασία και αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σχολείου:

ΘΕΜΑ:  Βράβευση του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου σε Διαγωνισμό της Τράπεζας Πειραιώς

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Μαθητικού Διαγωνισμού e-Commerce που πραγματοποιήθηκε  για το πρόγραμμα Project Future Junior της Τράπεζας Πειραιώς  και της JA Greece, το  3ο Γυμνάσιο Καλύμνου βραβεύτηκε  με το βραβείο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ».

Το σχολείο μας απέσπασε το βραβείο αυτό ανάμεσα σε 50 γυμνάσια -λύκεια της χώρας με την ομάδα Ε.Θ.Ε.Ν.Ε.Σ  και την πρόταση των μαθητών/τριών για το αλάτι, εμπλουτισμένο με τα μυρωδικά βότανα της Καλύμνου τη ρίγανη και τη θρύμπι, «FRAGRANT SALT». Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν ο Πολυκανδριώτης Ιωάννης και η Γεροστάθη Μαρία με τους μαθητές Πιζάνια Μαρία-Σαββίνα, Κουγκρά Ειρήνη, Κουντούρη Ευαγγελία, Φράγκος Θεόδωρος και Σκουτέλλης Μανώλης. Επίσης συμμετείχε η μαθήτρια Αργυρώ Γαλανού από το Πετρίτσιο Γυμνάσιο Ληξουρίου και ο μαθητής Ταξιάρχης Παναγιώτης Αράπος από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου.

Η τιμητική αυτή διάκριση ανέδειξε για ακόμη μια φορά  το ακριτικό μας 3ο Γυμνάσιο  και την Κάλυμνο γενικότερα δημιουργώντας θετική παράδοση .

Είμαστε υπερήφανοι για το έργο των μαθητών μας και είναι άξιο αναφοράς ότι  φέτος ήταν η 3η διάκριση  σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς μετά  το βραβείο «Ψηφιακής εκπαίδευσης» και τον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας όπου είχαμε στην πρώτη δεκάδα, 3 ομάδες σε σύνολο 70 συμμετεχόντων ομάδων.

Συγχαρητήρια σε όλους!