Στον φακό του “Π.τ.Κ.” ο Δήμαρχος μίλησε για το πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα, τις επαφές που είχε σε κυβερνητικό επίπεδο και τα θέματα που προσπάθησε να προωθήσει, αλλά αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν την Κάλυμνο, στο βίντεο που ακολουθεί.

Νεο σκάφος της ΑΝΕΚ – Τον Ιούνιο του 2022 θα είναι έτοιμο

Φυσικά το πρώτο θέμα που τέθηκε από τον “Π.τ.Κ.” αφορούσε την ΑΝΕΚ, για την οποία ο Δήμαρχος ήταν πολύ “φειδωλός” στα όσα ανέφερε. Είπε πως μαζί με τον πρόεδρο της εταιρείας και τον ναυπηγό Βασίλη Ψαρομπά, είχαν επαφές για το νέο σκάφος, μετά τα προβλήματα που πρέκυψαν με την ακύρωση της συμφωνίας με το ναυπηγείο OCEAN και αν και δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί πως προχώρησε η σύμβαση με νέο ναυπηγείο και όπως τόνισε ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και με ορίζοντα τον Ιούνιο του 2022, υπογράμμισε πως το νέο σκάφος θα βρίσκεται στην Κάλυμνο και θα εκτελεί δρομολόγια.

Επαφές με ηγεσία Υπουργείου Ναυτιλίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Γ.Γ. Αιγαίου είχε ο Δ. Διακομιχάλης στην Αθήνα, για τα θέματα που αφορούν την Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ, τα εγκαίνια του Λιμενικού Φυλακίου στο Βαθύ και την αποκατάσταση του κτηρίου του Λιμεναρχείου, για το οποίο είπε πως ο διαγωνισμός είναι σεεξέλιξη.

Έτοιμο προς δημοπράτηση το έργο αναφορικά με τους “Μύλους στο Κάστρο της Χρυσοχεριάς”Από λάθη στην προγραμματική σύμβαση η καθυστέρηση του δρόμου προς τον Άγιο ΣάββαΔεύτερο ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ

Αν και δεν αφορούσαν την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας, κατόπιν των ερωτήσεων του “Π.τ.Κ.”.

Καταρχάς για το έργο της αποκατάστασης των τριών ανεμόμυλων στο Κάστρο της Χρυσοχεριάς και ενημέρωσε πως προχωράνε οι μελέτες για να φθάσει στην δημοπράτηση του έργου, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην διάνοιξη του δρόμου από Θέρμα προς Άγιο Σάββα, που έχει σταματήσει εδώ και μήνες και απάντησε πως “η προγραμματική σύμβαση, όπως συντάχθηκε, ήταν λάθος” και είπε πως γίνονται ενέργειες ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα και οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις επόεμνες ημέρες.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι σε επαφή με τον Διοικητή του ΕΚΑΒ για το θέμα του δεύτερου ασθενοφόρου, καθώς του θέσαμε την αναγκαιότητα για ένα όχημα “μικρού τύπου” για τις ανάγκες της υπηρεσίας στην Κάλυμνο και επεσήμανε πως εντός των ημερών θα συναντηθεί με τον διοικητή για να οριστηκοποιηθεί η παράδοσή του.

Παρακολουθήστε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος και τις απαντήσεις στα ερωτήματα της σελίδας:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video