Με πάρα πολλές συμμετοχές, τόσο από έλληνες όσο και από ξένους αθλητές, θα διεξαχθεί στην Κάλυμνο το Ευρωπαικό Τουρνουά  κατηγορίας juniors Under12 σε αγόρια και κορίτσια σε main draw 32 για κάθε κατηγορία, στις εγκαταστάσεις του “Αpollon Tenis Club” στην περιοχή του Ρότσου.

Μια μεγάλη διοργάνωση, που θα θέσει την Κάλυμνο στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, θα διεξαχθεί στο νησί από τις 6 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, με τον Δήμαρχο να αναφέρει σήμερα στην συνέντευξη τύπου, πως θα διοργανώνεται κάθε χρόνο, πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του  Ομίλου Αντισφαίρισης Καλύμνου  Παναγιώτη Ράγκο και τον προπονητή Γιώργο Παπαγεωργίου.

Η ψυχή του Ομίλου, ο Π. Ράγκος ευχαρίστησε δημόσια τον Δήμαρχο για την ανταπόκρισή του, αλλά και όλους τους χορηγούς και αυτούς που βοήθησαν και τόνισε πως θα αποτελέσει ένα κορυφαίο γεγονός, που θα αφορά αγώνες που είναι ενταγμένοι στην παγκόσμια ατζέντα του αθλήματος και την προοπτική το Τουρνουά να διοργανωθεί και του χρόνου στο νησί και για ενήλικες. Ο Γ. Παπαγεωργίου διευκρίνησε πως τα τουρνουά αυτού του είδους αποτελούν τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην Ευρώπη, τονίζοντας πως παρόμοια γίνονται 6 σε ευρωπαϊκό επίπεδο και 2 στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στον Σπύρο Ζανιά, Αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής τένις, του οποίου η συμβολή ήταν καιοριστική, ώστε να ανατεθεί στην Κάλυμνο και στο “Απόλλων Τένις Club” η ευθύνη της διοργάνωσης.

Η προβολή της Καλύμνου από την διοργάνωση αυτή θα είναι πολύ μεγάλη και θα αποτελέσει μια πολύ καλή βάση για την ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού.

Ακολουθεί η κοινή συνέντευξη που δόθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό μέγαρο:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video