Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής
Εμμανουήλ Μουσελλής

Μετά από συνεχείς αναβολές και … παρατάσεις, ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου. οι εργασίες για την αντιστήριξη του τμήματος του δρόμου από Γαϊδουρόραχο προς Μυρτιές, που εδώ και χρόνια έχει υποστεί καθίζηση.

Ήδη έχει κλείσει ο δρόμος στο σημείο που γίνονται οι εργασίες και από σήμερα το πρωί η κυκλοφορία από και προς τις Μυρτιέςς, γίνεται μέσω του περιφερειακού δρόμου στις Βίγλες, αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες διαπλάτυνσης σ’ αυτό τον δρόμο.

Τα μηχανήματα ήδη ξεκίνησαν το μέρος του έργου που αφορά τις εσκαφές, ενώ θα ακολουθήσουν οι εργασίες αντιστήριξης όλου του τμήματος που έχει υποστεί καθίζηση, ένα έργο του οποίου η σύμβαση υπογράφτηε πριν δύο χρόνια (3 Ιουνίου 2020) ανάμεσα στην Περιφέρεια Ν.Α. και την εργολήπτρια εταιρεία) και ενώ ακόμα δεν είχε ξεκινήσει είχαν δοθεί τρεις παρατάσεις, ενώ ο αρχικός ορίζοντας ολοκλήρωσης ήταν η 31η Δεκεμβρίου 2020, κατά την υπογραφή της σύμβασης. Οι καθυστερήσεις οφείλονταν, εκτός τα γνωστά αίτια, και στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης του δρόμου προς τις Βίγλες, που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση καθώς η κυκλοφορία θα διοχετεύονταν προς αυτή την κατεύθυνση.

Oλοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο Μάρτιος και οι επιχειρήσεις στην περιοχή από Μυρτιές, Μασούρι και μέχρι τον Αρμεό, ξεκίνησαν την προετοιμασία για να υποδεχτούν τους πρώτους αναρριχητές, που αναμένονται τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, ενώ είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες στο σημείο αυτό, που αποτελεί τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τις τουριστικές περιοχές.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ με τις εικόνες της περιοχής, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Ν. Μακαρούνα:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος
Χατζημάρκος