Έντονη είναι η ανησυχία για το γεγονός που έχει προκύψει με το Νοσοκομείο Καλύμνου και συγκεκριμένα με την καρδιολογική κλινική, αφού από τους τρεις καρδιολόγους, αυτή τη στιγμή έχει μείνει μόνο ένας για να καλύπτει τις ανάγκες και είναι σε εξέλιξη ενέργειες για την επίλυση του θέματος, όπως ενημερώνει και η Διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος του νησιού.

Η Κατερίνα Εμμανουήλ, που βρίσκεται λίγο καιρό στην κρίσιμη θέση του Διοικητού του Νοσοκομείου, όπως αναφέρει, από νωρίς ξεκίνησε τις ενέργειές της για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε γιατρούς, τόσο στην καρδιολογική, όσο και σε άλλες κλινικές, με τις απανωτές επισκέψεις στο Υπουργείο και τις συνατήσεις με όλη την ηγεσία και προσωπικά με τον Υπουργό Υγείας.

Το θέμα βρίσκεται στην πρώτη θέση της ατζέντας της, όπως δηλώνει στον φακό του “Π.τ.Κ” η Διοικήτρια, παρουσιάζοντας τα “πιθανά σενάρια”, όπως είναι η προσωρινή μετακίνηση καρδιολόγου από άλλο Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα της Λέρου, όπου υπηρετούν τρεις καρδιολόγοι. Μια λύση φυσικά που δεν είναι απόλυτα στην αρμοδιότητά της, όμως ασκεί τις απαραίτητες “πιέσεις” προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει και η λύση της σύμβασης με ιδιώτη, μια επιλογή που ήδη αξιοποιείται σε άλλες ειδικότητες του Νοσοκομείου.

Καταλήγοντας η Κατερίνα Εμμανουήλ τόνισε πως οι ενέργειες προς το Υπουργείο και την 2η ΥΠΕ είναι συνεχείς, επεσήμανε όμως πως για τα θέματα που αφορούν την υγεία στο νησί, πρέπει να υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες από όλους όσους βρίσκονται σε “θέσεις ευθύνης”, καθώς οι ιδιαιτερότητες στον νησιωτικό χώρο είναι πολλές και οι πιέσεις πρέπει να είναι από κάθε πλευρά.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι δηλώσεις της Κ. Εμμανουήλ στον φακό του “Π.τ.Κ.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video