Μια ηλικιωμένη, τρόφιμος του Γηροκομείου, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου, με τις υγειονομικές αρχές να είναι σε επιφυλακή, ιδιαίτερα για την ηλικωμένη γυναίκα, καθώς οι περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας, πάντα προκαλούν έντονη ανησυχία.

Παράλληλα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα έχουν παρθεί μετά την θετική διάγνωση σε μαθήτρια Λυκείου, με τους μαθητές της τάξης της αλλά και όλες οι επαφές, να έχουν υποβληθεί σε rapid test και θα γίνονται συνεχόμενοι αυτοδιογνωστικοί έλεγχοι, όπως συστήνεται από το Υπουργείο.

Να επισημανθεί πως σήμερα κατέληξε ακόμα ένας ασθενής που νοσηλεύονταν στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Καλύμνου,, καθώς η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί λόγω σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά της περιοχής η κατάσταση στην Κάλυμνο είναι ελεγχόμενη, ενώ οι εμβολιασμοί ακολουθούν πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς και πλησιάζουν τις 10.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι ενώ και όσοι έκαναν σε καλή πορεία βρίσκεται και το ποσοστό όσων εμβολιάστηκαν με την τρίτη δόση.

Παρόλο που η κατάσταση μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία, αν και στον επιδημιολογικό χάρτη το νησί είναι στο πορτοκαλί, γεγονός που οφείλεται στην γενικότερη εικόνα της Περιφερειακής Ενότητα, επιβάλλεται η τήρηση όλων των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του ιού και φυσικά η περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών, ώστε ο χειμώνας που ξεκίνησε να κυλήσει ομαλά.