“Οι συνεχείς και κατ’ ιδίαν επισκέψεις στο Υπουργείο και όχι οι τηλεφωνικές επαφές, φέρνουν αποτελέσματα και φυσικά λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου”“Σημαντική η πορεία των εμβολιασμών, το επόμενο διάστημα πλησιάζουμε τις 9.000”

Αυτή ήταν η βασική διαπίστωση της Διοικητού του Νοσοκομείου, Κατερίνας Εμμανουήλ, την οποία δείχνει να έχει θέσει σε εφαρμογή, καθώς πρόσφατα επισκέφτηκε και είχε συνεργασία με το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και την 2η ΥΠΕ, κλείνοντας 3 μήνες στο “τιμόνι” του ιδρύματος της Καλύμνου.

Η νέα Διοικητής του “Βουβάλειου” Γ.Ν. – Κ.Υ., μετά από 3 περίπου μήνες στη θέση αυτή, δείχνει να μην έχει επιλέξει την “παλαιοκομματική” πρακτική των τηλεφωνικών επαφών ή των επιστολών με την κεντρική διοίκηση και να ακολουθεί την προσωπική επαφή και τις επισκέψεις στο αρμόδιο Υπουργείο, με τα αποτελέσματα από την πρόσφαταη συνάντηση να την διακιώνουν.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Αύξηση των ορίων πιστώσεων του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο:

Την αύξηση των ορίων πιστώσεων του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, πέτυχε καταρχάς η Κ. Εμμανουήλ, τόσο στην συνεργασία που είχε με τον νέο Υπουργό Υγείας όσο και με την υποόλοιπη ηγεσία,αλλά και με την 2η ΥΠΕ, ώστε το ίδρυμα της Καλύμνου να πάρει περισσότερα χρήματα, που αποτελεί και το κυρίαρχο ζήτημα για την ομαλή του λειτουργία.

Επιπλέον θέσεις ιατρικού προσωπικού και παράταση για τους των επικουρικούς γιατρούς:

Την διαβεβαίωση για την παράταση, τουλάχιστον, μέχρι τέλος του χρόνου του επικουρικού ιατρικού προσωπικού, εξασφάλισε η Διοικητής, κατά τις συναντήσεις που είχε, όπως και την προκύρηξη επιπλέον θέσεων ιατρικού προσωπικού τον νέο χρόνο, εκτός τις 3 ειδικότητες (ορθοπεδικού, καρδιολόγου, αναισθησιολόγου), για τις οποίες ήδη εκδόθηκε απόφαση.

Ενίσχυση κοινωνικής υπηρεσίας και τομέα ψυχικής υγείας:

Σε συνάντηση με την Υφυπουργό Ζωή Ράπτη, συζητήθηκαν τα θέματα της ψυχικής υγείας, που αντιμετωπίζονται αυτή την περίοδο με την πρόσληψη με σύμβαση ψυχιάτρου, ενώ τέθηκε το ζήτημα της λειτουργίας κοινωνικής υπηρεσίας, με την πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού, που προβλέπεται στον σχεδιασμό του Νοσοκομείου και δεν είχε προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια.

Ενίσχυση τεχνικής υπηρεσίας και ένταξη του Νοσοκομείου στο σχέδιο ανάκαμψης:

Τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της τεχνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλύμνου ζήτησε η Διοικητής, ώστε να μπορέσει το ίδρυμα να καταθέσει μελέτες και να ενταχθεί στο σχέδιο ανάκαμψης.

Σημαντική η πορεία Εμβολιασμών:

Τέλος η Κατερίνα Εμμμανουήλ, αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών, αναφέροντας πως μέχρι στιγμής εμβολιάστηκαν πλήρως (και με τις 2 δόσεις) περίπου 8.250 και περίπου 500 έχουν λάβει την πρώτη δόση, ώστε το επόμενο διάστημα να πλησιάσει το νούμερο στις 9.000, ένας αριθμός ικανοποιητικός σε σχέση με τον πήθυσμό του νησιού.