Εφιαλτικές μνήμες φέρνουν τα όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Καλύμνου, όταν μεταφέρονταν οι ασθενείς με ιδιωτικά οχήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού, εικόνες που δεν είναι απίθανο να ξαναζήσει το νησί, με τους διασώστες να στέλνουν απεγνωσμένα μηνύματα προς τους αρμόδιους … που συνεχίζουν να “σφυρίζουν αδιάφορα”

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου επικουρικών υπαλλήλων του ΕΚΑΒ, Ανδρέας Λεβαντής, μίλησε σήμερα στο φακό του “Παλμού της Καλύμνου”” για τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η υπηρεσία, ώστε να μπορεί να παράσχει το καθοριστικό για την δημόσια υγεία έργο τους, με τις περιπτώσεις που σώθηκαν ζωές από την παρέμβασή τους να είναι χαρακτηριστικές του σπουδαίου λειτουργήματος που επιτελούν.

Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, που βρίσκονται όλη την διάρκεια του 24ωρου στους δρόμους, αποτελούνται σήμερα από 6 μόνιμους και 3 επικουρικούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους μήνες και είναι άγνωστο αν θα υπάρξει προκήρυξη θέσεων ή αν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των επικουρικών. Με την σημερινή σύνθεση οι διασώστες του ΕΚΑΒ, δεν έχουν “την πολυτέλεια” της άδειας, αλλά ούτε και να αρρωστήσουν, αφού είναι εντελώς οριακός ο αριθμός τους για τις ανάγκες του νησιού.

Τα τελευταία έξι χρόνια, από τις ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν από το ΕΚΑΒ, μόνο μια αφορούσε την Κάλυμνο, ενώ το μέλλον των προκηρύξεων είναι αβέβαιο, αφού συνεχώς αναβάλλονται και ταυτόχρονα η κάθε αναβολή φέρνει και … μείωση των θέσεων, ενώ η Κάλυμνος χρειάζεται άμεσα τουλάχιστον 5 θέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΕΚΑΒ υπό ομαλές συνθήκες ενώ πανελλαδικά τα κενά ξεπερνούν τους 700.

Παράλληλα ο Ανδρέας Λεβαντής, επαναφέρει το θέμα με το περιβόητο “μικρό” ασθενοφόρο που χρειάζεται η υπηρεσία, καθώς η μορφολογία της Καλύμνου δεν επιτρέπει να επιχειρούν τα πληρώματα στα στενά του νησιού, τονίζοντας πως όλα τα παραπάνω προβλήματα είναι εις γνώσιν των τοπικών αρχών, τόσο του Δημάρχου όσο και του Επάρχου.

Ακολουθεί το βίντεο με τα όσα δήλωσε στον φακό ο Α. Λεβαντής, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου επικουρικών υπαλλήλων ΕΚΑΒ.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video