Παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, έγινε η Συνέλευση των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχε και έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του ΙΣΕΚ, Γεράσιμος Αποστολάτος.

Οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων, παρουσία του Υπουργού Θ. Πλεύρη και της υφυπουργού Ζ. Ράπτη, αλλά και του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, παρουσίασαν τα προβλήματα υγείας των περιοχών τους και ο Γεράσιμος Αποστολάτος, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Π.Ε. Καλύμνου, αναφέρθηκε στα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την υγεία στην περιοχή και γεινικότερα τις ανάγκες βελτίωσης του ΕΣΥ, στις ελλείψεις σε ιατρικό κυρίως προσωπικό στα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα της Καλύμνου, ενώ επεσήμανε στους υπουργούς τις δυνατότητες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων των νησιών μας, ώστε να παρέχουν πλήρεις και ασφαλείς υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο Υπουργός, ενώπιον των εκπροσώπων του ιατρικού κόσμου της χώρας, ανέφερε πως θα γίνουν ενέργειες για να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων, τονίζοντας πως θα εκταμιευτεί το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ για τον σκοπό αυτό, ενώ απαντώντας στα θέματα που τέθηκαν για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στην περιφέρεια, τόνισε πως θα δοθούν κίνητρα σε νέους γιατρούς για να επανδρώσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία και ανακοίνωσε την κάλυψη κενών με ιδιώτες γιατρούς, όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μόνιμες προσλήψεις ιατρών.