Πραγματικά ράγισαν καρδιές στη σεμνή τελετή στην ΑΕΝ, στη μνήμη της αδικοχαμένης σπουδάστριας, της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, που κίνησε για το “μεγάλο ταξίδι”, αφήνοντας πίσω ανείπωτο πόνο στους δικούς της και τους συμφοιτητές της, που ήταν όλοι εκεί να τιμήσουν τη Μαριάννα.

Κανείς δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυά του, όταν η μητέρα της πήρε το λόγο και μίλησε για το κορίτσι της, όπως και όταν η συμφοιτήτρια της, που μίλησε για τη φίλη τους που δεν ήταν πια μαζί τους, αλλά η εικόνα της πλανάται σε κάθε γωνιά της σχολής.

Όχι σαν υπουργός, ούτε σαν πολιτικός, αλλά σαν πατέρας, μίλησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς, που λύγισε και με λυγμούς απευθύνθηκε στους γονείς και τον αδερφό της Μαριάννας, όπως όλοι οι παριστάμενοι. Ο Μητροπολίτης, κ. Παϊσιος, που τέλεσε το τρισάγιο, με λόγια παρηγοριάς και συγκινημένος μίλησε για την αδικοχαμένη σπουδάστρια, που δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Το ίδιο συγκινημένοι και συγκλονισμένοι ήταν όλοι όσοι μίλησαν για την Μαριάννα και όλοι οι παρευρισκόμενοι περίμεναν με υπομονή να αγκαλιάσουν τους δικούς της, που με πόνο αλλά και με περίσσια αξιοπρέπεια, ευχαρίστησαν τους πάντες που τίμησαν τη μνήμη του παιδιού της.

Η μνήμη της Μαρίας Άννας Τσίγκα , η εικόνα της και κάθε στιγμή που έζησε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, σίγουρα δεν θα ξεχαστεί από την Κάλυμνο που τη δέχθηκε και την αγάπησε σαν δικό της παιδί.