Στην Κάρπαθο και στην Ηρωική Νήσο Κάσο, περιόδευσε η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Ελευθερία Φτακλάκη το τριήμερο 24,25 και 26 Μαρτίου.

Στην Κάρπαθο, η υποψήφια Βουλευτής παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821 και εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο. Αμέσως μετά, η κα Φτακλάκη παρακολούθησε την παρέλαση και συμμετείχε στην πατροπαράδοτη πανηγυρική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου-Κάσου.

Επίσης, κατά την παραμονή της είχε σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς, φορείς και με πολίτες, όπου άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που της έθεσαν προς επίλυση και η ίδια παρουσίασε τις προτάσεις της στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές. Ειδικότερα, η κα Φτακλάκη συναντήθηκε με την Έπαρχο Καρπάθου-ΗΝ Κάσου Καλλιόπη Νικολαϊδου, με τον Δήμαρχο Καρπάθου Ιωάννη Νισύριο, την ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ Καρπάθου καθώς και με Προέδρους γυναικείων συλλόγων. «Συνομίλησα με τους κατοίκους αυτού του μοναδικής ομορφιάς τόπου, συζητώντας για τις βάσεις ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αλλά και επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί», δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Το πρωί της Κυριακής μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών στα Πηγάδια, οι οποίες την υποδέχθηκαν σε εγκάρδιο κλίμα, καλωσορίζοντάς την στο νησί και δηλώνοντας τη στήριξή τους στην υποψηφιότητά της στις επικείμενες εκλογές.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της ήταν η Ηρωική Νήσος Κάσος, όπου οι κάτοικοι της επιφύλαξαν πολύ θερμή υποδοχή.

Έχοντας ασχοληθεί συστηματικά με τα ζητήματα νησιωτικότητας, τις ευκαιρίες, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν διαχρονικά τα νησιά μας -και κυρίως τα μικρότερα νησιά- κατά την επίσκεψη της στην Ηρωική Νήσο Κάσο, είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο, τον Αντιδήμαρχο Κώστα Περσελή, μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών- Εμπόρων & Επιχειρηματιών Η.Ν.Κάσου, την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κάσου Θέκλα Σταματάκη και μέλη της Οργάνωσης, τον Πρόεδρο της ΚοινΣεΠ «Κάσιος» και κατοίκους του νησιού, καταγράφοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προτάσεις τους για την επίλυση τους.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά η κα Φτακλάκη, τόνισε: «Δέσμευση μου απέναντι στους Κασιώτες η ενασχόληση μου με την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες διαβίωσης τους. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στον κάθε νησιώτη».