Μετά από πρόσκληση της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών, παρουσιάστηκε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, το Επετειακό αφιέρωμα της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” με τίτλο “Το Χρονικό της Ενσωμάτωσης” (των Δωδεκανήσων) , στην ΚΖ’  Σειρά υποψηφίων Ακολούθων Πρεσβείας. Ιδιαίτερα τιμητική η παρουσία του Διευθυντού της Ακαδημίας , Πρέσβη (με βαθμό Πληρεξούσιου Υπουργού Α’) κ. Νικολάου Γαριλίδη και της Διευθύντριας Σπουδών κ. Ευαγγελίας Καλαϊτζή.

Στην ολιγόλεπτη εισαγωγή η κα Ευδοκία Βουβάλη, από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”, αναφέρθηκε στην δομή και τις πηγές του ντοκιμαντέρ , συμπληρώνοντας κάποια στοιχεία για ορισμένους από τους πρωταγωνιστές του Δωδεκανησιακού Αγώνα και ακολούθησε η προβολή του 40λεπτου ντοκιμαντέρ.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με αναφορές από τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο (Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”) στην Συνθήκη των Παρισίων και έκλεισε με τις επισημάνσεις του κ. πρέσβη για τις γέφυρες και τις ισορροπίες που πρέπει να δημιουργεί η “διπλωματία”, ανάμεσα στον ρεαλισμό της πολιτικής και τον συναισθηματισμό των πολιτών.