Συγγενικές σχέσεις με την Κάλυμνο, που την επισκέπτονταν τακτικά, είχε η άτυχη 32χρονη, που έπεσε σήμερα νεκρή στη Ρόδο, από δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον δολοφόνο και μετέπειτα αυτόχειρα, μέρα μεσημέρι στο πολυσύχναστο Ροδίνι.

Σημερα λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, η εκπαιδευτικός Δώρα Ζ. καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητό της κοντά στο σπίτι της, δέχτηκε τα πυρά του άντρα που διατηρούσε σχέσεις μέχρι πριν μερικές ημέρες και έπεσε νεκρή, ενώ ο 40χρονος δολοφόνος τράπηκε σε φυγή και μετά από λίγο έθεσε τέρμα στη ζωή του στο σπίτι του, με το ίδιο όπλο που αφαίρεσε τη ζωή στην άτυχη κοπέλα.

Η νεαρή γυναίκα, είχε στενούς συγγενικούς δεσμούς με την Κάλυμνο και επισκέπτονταν τακτικά το νησί, ενώ διατηρούσε πολλές φιλικές σχέσεις. Τα μηνλυματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειναι χιλιάδες και πάρα πολλά από φίλους της στην Κάλυμνο, που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την νέα περίπτωση γυναικοκτονίας, που τελευταία παρουσίαζει ιδιαίτερη αύξηση. Μιλήσαμε με πολλούς φίλους της άτυχης κοπέλας στην Κάλυμνο, οι οποίοι ανέφεραν πως ήταν ένας πολύ χαρούμενος και ευχάριστος χαρακτήρας και αμέσως δημουργούσε φιλίες και κανέις δεν μπορεί να πιστέψει το φρικτό τέλος της.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της 32χρονης Δώρας, που μιλώντας στο debater.gr, συγκλόνισε λέγοντας “Μας το «έφαγε» το κοριτσάκι μας. Την αγαπούσε, αλλά όχι έτσι. Χώρισαν! «Έφαγε» το κοριτσάκι μου. Δεν θα ξανάδω το χαμόγελο της…”.

Η τραγική περίπτωση της Δώρας, έρχεται να συγκλονίσει για δεύτερη φορά την κοινωνία της Ρόδου, μετά τη φρικτή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και να αναδείξει πως η έμφυλη βία σε βάρος των γυναικών, είναι ένα νοσηρό φανόμενο, απόρροια συμπεριφορών και νοοτροπίας, που καλλιεργούνατι και αναπαράγονται ακόμα και σήμερα, με θύματα γυναίκες που βρίσκουν τραγικό θάνατο ή υπόκεινται σε βάναυσες μορφές κακοποίησης.