Με σημερινή επιστολή προς τον Δήμαρχο, η παράταξη “Η Κάλυμνος ΑλλάΖει” με επικεφαλής τον Γιώργο Μαύρο, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στο μείζον θέμα του “μικρού” ασθενοφόρου που έχει ανάγκη το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων πολλών περιοχών του νησιού.

Συγκεκριμένα, η παράταξη ζητά από τον Δήμαρχο, να προχωρήσει ο Δήμος στην αγορά ενός τέτοιου οχήματος, καθώς το ΕΚΑΒ ως υπηρεσία δεν διαθέτει ασθενοφόρα αυτού του είδους και είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας στο νησί .

Ακολουθεί η επιστολή της παράταξης:

Κάλυμνος 12 Ιουλίου 2022

Κύριε Δήμαρχε


Επανερχόμαστε στην πρόταση για αγορά μικρού ασθενοφόρου με έξοδα του Δήμου, όπως σας είχαμε καταθέσει και παλιότερα, διότι εξακολουθεί και υφίσταται το πρόβλημα.

Το μοναδικό υπάρχον ασθενοφόρο συχνά παρουσιάζει βλάβες και συχνά χρήζει επισκευής. Στο διάστημα αυτό οι κάτοικοι περιοχών με δύσκολη πρόσβαση, όπως Άγιος Στέφανος, Υπαπαντή, Άγιος Νικόλαος κ.α. δεν έχουν κάλυψη, αν συμβεί κάτι κακό, καθώς τα δύο μεγάλα ασθενοφόρα δεν μπορούν να εισέλθουν στα στενά, γεγονός που κάνει την μεταφορά του ασθενή αδύνατη.

Κύριε Δήμαρχε

Οφείλουμε ως Δήμος να προβούμε στην αγορά ενός δεύτερου “μικρού” ασθενοφόρου και να το παραχωρήσουμε στο ΕΚΑΒ. Είναι απαράδεκτες οι εικόνες μεταφοράς ασθενών σε σεντόνια ή με καρότσες και θα πρέπει να εξαλειφθούν, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των δημοτών και παράλληλα δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας. Είναι χρέος μας στον τομέα της υγείας να παρεμβαίνουμε όπου μπορούμε.

Μετά τιμής

ΜΑΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικεφαλής Παράταξης
Η Κάλυμνος ΑλλάΖει