Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα για την νεολαία του νησιού αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, καθώς πραγματοποιήθηκε η Τελετή Υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της ΑΕΝ Καλύμνου, στον χώρο της σχολής, στο ιστορικό κτήριο δωρεά του Νικολάου Βουβάλη, το γνωστό “Παρθεναγωγείο”

Συμπληρώνονται φέτος 4 χρόνια από την ίδρυση της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, με την λειτουργία του τμήματος Πλοιάρχων και η διοίκηση της Σχολής, υποδέχτηκε τους νέους σπουδαστές, σε μια τελετή που δεν γίνονταν τα τρία τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, με τους φοιτητές να είναι οι πρωταγωνιστές της τελετής, ενώ συμμετείχε πολύς κόσμος, κυρίως οι οικογένειες των παιδιών, ο Μητροπολίτης κ.κ. Παϊσιος, που χοροστάτησε στον αγιασμό και οι τοπικές αρχές, με την διοίκηση της Σχολής να υποδέχεται όλους, μέσα σε ένα όμορφο και συγκινησιακό κλίμα.

Μετά την τελετή του αγιασμού από τον Μητροπολίτη, ακολούθησε ο χαιρετισμός και η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής από τον Διοικητή της Σχολής και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο, ο οποίος τόνισε τη σημασία της ΑΕΝ στην Κάλυμνο και επεσήμανε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία ίδρυσης και του τμήματος μηχανικών. Στη συνέχεια ο Έπαρχος Καλύμνου, χαιρέτισε τους σπουδαστές και εκ μέρους του Περιφερειάρχη, τονίζοντας την συνεχή συπαράσταση του Επαρχείου στη λειτουργία της Σχολής.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που απενεμήθηκε ο θυρεός της ΑΕΝ Καλύμνου στον σημερινό Λιμενάρχη, Αντ/χο Θεοφίλη Τσαγκάρη, ο οποίος ήταν ο πρώτος Διοικητής της Σχολής κατά την ίδρυσή της και το όνομά του είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πορεία της σχολής αυτά τα χρόνια, όπως και στον πρώτο υπ/ντη σπουδών, Σακελλάρη Τηλιακό, που συνέβαλε με τις επιστημονικές του γνώσεις στην εδραίωση της ΑΕΝ στην ναυτική εκαπίδευση του νησιού. Επίσης απενεμήθηκαν ενδεικτικά τα πτυχία ε δύο απόφοιτους της σχολής, καθώς με τα νέα μέτρα δεν προβλέπονται τελετές αποφοίτησης, με τον σημερινό Λιμενάρχη και τότε Διοικητή, να παραδίδει τα πτυχία μέσα σε ένα έντονα φορτισμένο κλίμα, αφού ήταν εκείνος που υποδέχτηκε την πρώτη τάξη σπουδαστών πριν 4 χρόνια και με υπερηφάνια τους καμάρωνε με τη στολή των αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού, να είναι έτοιμοι να … κατακτήσουν τις θάλασσες.

Παρόντες ήταν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μαστροκούκος, ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής, που επί των ημερών του ιδρύθηκε και εγκαινιάστηκε η ΑΕΝ Καλύμνου, με την παρουσία στα εγκαίνια του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του τ. υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video