Σύσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, από κοινού με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, για σειρά ζητημάτων που αφορούν τους εργαζομένους στα νησιά μας.

 Στη σύσκεψη συζητήθηκαν συγκεκριμένα: Η επαναφορά του επιδόματος ανεργίας σε χρονικά επίπεδα 5 έως 6 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση. Ο Υπουργός τόνισε πως με την αύξηση του κατώτατου μισθού, θα αυξηθεί και το επίδομα ανεργίας και ανάλογα τα δημοσιονομικά περιθώρια θα εξεταστεί περαιτέρω το συγκεκριμένο αίτημα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη για επανακαθορισμό του πλαισίου εποχικότητας, θέμα για το οποίο ο Υπουργός ενημέρωσε, πως θα γίνει μια διερευνητική διαδικασία και με τα υπόλοιπα Υπουργεία, για να εξεταστεί το ζήτημα άμεσα.  Συζητήθηκε ακόμα, το ζήτημα της δημιουργίας Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε, ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την δημιουργία τμήματος στην περιοχή μας, δεδομένης και της τοποθέτησης του Γενικού Διευθυντή της Ανεξάρτητης Αρχής. Ακόμα, τονίστηκε η ανάγκη για καταμέτρηση των ενσήμων των Ξεναγών για τα τρία τελευταία χρόνια, ζήτημα για το οποίο έχει καταθέσει σχετικό αίτημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών και το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου. Ο Υπουργός ενημέρωσε τους συνεργάτες του, να ξεκινήσουν άμεσα την καταμέτρηση των ενσήμων.

Ο κύριος Παππάς μετά την σύσκεψη δήλωσε: «Βρίσκομαι πάντα στο πλευρό όλων των εργαζομένων των νησιών μας, προτείνοντας ουσιαστικές και επιτεύξιμες λύσεις. Ευχαριστώ τον Υπουργό και τους συνεργάτες του, που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες που προκύπτουν για τους εργαζόμενους στα νησιά μας και προχωρούν στην επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν».