Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και οι επιτυχίες από τελούν απόδειξη, δημιουργώντας το αίσθημα ασφαλείας στο νησί.

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 17-04-2022, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου για παράβαση των άρθρων 216, 217 και 220 Π.Κ., του Ν.2960/2001 “Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας” και του άρθρου 83 του Ν.3386/2005.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον κεντρικό λιμένα Καλύμνου, κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου προερχόμενου από λιμένα Πειραιά, βρέθηκαν στην κατοχή του ανωτέρω αλλοδαπού φωτοαντίγραφα ταξιδιωτικών εγγράφων και άδειας διαμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Επιπροσθέτως, κατά τον εν λόγω έλεγχο, βρέθηκαν τέσσερα (04) πακέτα τσιγάρων, τα οποία περιείχαν συνολικά εξήντα έξι (66) τεμάχια και δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ανευρεθέντα.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες την 17-04-22, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην περιοχή “ΠΟΘΙΑ” Καλύμνου, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε φωτοτυπία βεβαίωσης νόμιμης διαμονής αμφιβόλου γνησιότητας.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Καλύμνου.