Αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και εφαρμόζονται, ειδικά στα σχολεία, αφού οι συνεχείς διαγνωστικοί έλεγχοι (self test & rapid test) εντοπίζουν και προλαμβάνουν την διασπορά, καθώς σήμερα στην Κάλυμνο διαγνώσθηκαν 4 θετικά κρούσματα και αυτά ανάμεσα σε μικρά παιδιά (από τα 8 συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου), ενώ αμέσως λήφθηκαν όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την αποφυγή οποιασδήποτε διασποράς.

Η σημερινή “έκρηξη” των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, προκαλεί ανησυχίες στους ειδικούς, αφού το τελευταίο 2ε4ωρο διαγνώσθηκαν  3.040 θετικές περιπτώσεις, αυξήθηκαν οι θάνατοι από covid στους 42 και οι διασωληνωμένοι είναι 333, με το 92% να είναι ανεμβολίαστοι.

Το άνοιγμα των σχολείων έχει φέρει την αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, ενώ στα Δωδεκάνησα, καταγράφτηκαν 79 θετικές διαγνώσεις (65 Π.Ε. Ρόοδου, 8 Π.Ε. Καλύμνου – (4 στην Κάλυμνο) , 4 Π.Ε. Κω και 2 στην Π.Ε. Καρπάθου), με τον αριθμό των μαθητών και εκπαιδευτικών να δείχνει προς το παρόν ότι είναι ελεγχόμενος, αν και την περασμένη εβδομάδα στη Ρόδο είχαν εντοπιστεί 42 ανάμεσα σε μαθητές του νησιού, γεγονός που αντιμετωπίστηκε άμεσα.

Στην Κάλυμνο, από το άνοιγμα των σχολείων, διαγνώσθηκαν 5 μικροί μαθητές θετικοί (οι 4 το τελευταίο 24ωρο) και μία εκπαιδευτικός, με την κατάσταση να μην εμπνέει ανησυχίες προς το παρόν, καθώς σε όλα τα σχολεία του νησιού τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και είναι διαρκείς οι διαγνωστικοί έλεγχοι.

Όπως ανέφερε σήμερα το πρωί στον “Π.τ.Κ.” η Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνα Εμμανουήλ, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων ανέρχεται σε 8.250 και τις επόμενες ημέρες θα αγγίξει τις 9.000, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για μια ομαλή εξέλιξη αυτής της κρίσιμης περιόδου στο νησί, καθώς εκτός από το άνοιγμα των σχολείων και την αναμενόμενη λειτουργία της ΑΕΝ, ξεκινά η “καλή φάση” της Αναρριχητικής περιόδου για την Κάλυμνο και όλες οι ενδείξεις αλλά και η τήρηση των μέτρων από τους επιχειρηματίες του τουρισμού, δείχνουν πως τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά για την τοπική οικονομία.