Το 2ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Καλύμνου και ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων, ανακοινώνουν την συμμετοχή στο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου, που αποτελεί έναν πολύ επιβαρυντικό παράγοντα για το περιβάλλον και κυρίως για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Το 2ο Δ.Σ., αποτελεί πρότυπο στις περιβαλλοντικές δράσεις και ειδικότερα στην ανακύκλωση και η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί μια ελπίδα αισιοδοξίας για τον τόπο, που δυστυχώς στον οικολογικό τομέα, δεν υπάρχει η ανάλογη παιδεία, κυρίως στον ενήλικο πληθυσμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΔΣ πόλεως:

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

Από σήμερα το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιου, ενός υλικού που χρησιμοποιούμε όλοι στα σπίτια μας, το πετάμε στις αποχετεύσεις, καταλήγει στο υπέδαφος και μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα (το νερό που πίνουμε ή χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας και τη θάλασσα).

Μας έφεραν τρία δοχεία και όταν γεμίζουν, θα έρχονται να τα αντικαθιστούν. Για κάθε δοχείο το σχολείο θα έχει έσοδα 15 ευρώ.

Τα παιδιά μπορούν να φέρνουν το χρησιμοποιημένο λάδι (από τα τηγάνια, τις φριτέζες κλπ. χωρίς υπολείμματα τροφών) σε μπουκάλια του νερού ή άλλου είδους άδεια μπουκάλια και κάποιος από εμάς στο σχολείο θα τα αδειάζει στα ειδικά δοχεία.

Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε. Εξάλλου έχουμε τεράστια εμπειρία σε δράσεις ανακύκλωσης και θα είναι εύκολο, πιστεύω, να τα καταφέρουμε.

Περιμένουμε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας.