Με σημερινή ανακοίνωση της η ΑΝΕΚ, ανακοινώνει πως έγινε χθες αργά το απόγευμα η συνάντηση του Δημάρχου και του προέδρου της ΑΝΕΚ, με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία και του Γ.Γ. Αιγαίου, χωρίς όμως να αναφέρονται τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης. παρά μόνο μια ιδιαίτερα “σιβυλλική”  δήλωση, που περιορίζεται στην ακόλουθη φράση: “το κλίμα ήταν πολύ καλό, αντιμετωπίστηκε θετικά το πρόβλημα της ΑΝΕΚ”.

Από όσα ανέφερε ο Δήμαρχος σε χθεσινή τηλεφωνική του περάμβαση στον ραδιοσταθμό της Ρόδου “Ράδιο/TV KOSMOS”, πριν την επικείμενη συνάντηση με τον υπουργό, θα επεδίωκε να συμφωνήσει με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, να δωθούν στο Ν. Κάλυμνος, “τρία δρομολόγια την εβδομάδα για Αστυπάλαια συμπεριλαμβανομένης και της Κω και τρία για  Αγαθονήσι – Σάμο και κάθε δεύτερη εβδομάδα δρομολόγιο και προς Φαρμακονήσι” και οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι ο Υπουργός ήταν θετικός και ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Τελικά ο Δήμαρχος και η διοίκηση της ΑΝΕΚ, παρά τις έντονες δηλώσεις των προηγουμένων ημερών και παρά το γεγονός ότι όλο το προηγούμενο διάστημα “είχαν βγει στα κάγκελα” και έπνεαν τα μένεα εναντίον του Υπουργείου, μετά την έκπτωση της εταιρείας από τον διαγωνισμό και τον αποκλεισμό του πλοίου από τον επαναληπτικό, έκαναν μια σημαντική … στροφή σε μια γραμμή “λογικής” και φαίνεται πως χθες αργά το απόγευμα, προχώρησαν σε έναν “συμβιβασμό”, κάτω από την πίεση των καταστάσεων και κυρίως του κινδύνου για την επιβίωση της ίδιας της ναυτιλιακής εταιρείας του Δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για την συνάντηση με τον Υπουργό: