Το Μ. Σάββατο, βρέθηκε στην Κάλυμνο αλλά και την ακριτική Ψέριμο, όπου παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, δίπλα στους νησιώτες και φυσικά στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αρχικά, ο Υφυπουργός, πήρε την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσίου, ενώ συναντήθηκε και με τον Αλιευτικό Σύλλογο Ανοιχτής Θάλασσας Καλύμνου.

Μαζί του στην ημερήσια περιοδεία, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαστροκούκος, ο Διοικητής του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΑ, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλλιόπη Κουτούζη, η Εντεταλμένη Πολιτισμού Δήμου Κω κ. Γιαννούλη, ο Αναπληρωτής Λιμενάρχης (λόγω απουσίας στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους, του Λιμενάρχη Καλύμνου, Αντιπλοιάρχου Θεόφιλου Τσαγκάρη), στελέχη του Λιμενικού Σώματος Καλύμνου και πολλοί φίλοι και δέχτηκε τις ευχές του κόσμου.

Ο υπουργός , είχε συνάντηση μέσα σε θερμό κλίμα, με τον γνωστό ευεργέτη της Καλύμνου, επιχειρηματία στην Αυστραλία, Γιάννη Χαλίκο.

Λίγο πριν την αναχώρηση του από το νησί, ο Υφυπουργός Γιάννης Παππάς, επισκέφθηκε το προσωπικό του Λιμεναρχείου και των πλωτών σκαφών της Καλύμνου, με τους οποίους αντάλλαξε Πασχαλινές ευχές, ενώ τους ευχαρίστησε για την επιτυχή διεκπεραίωση των δύσκολων αποστολών τους. Μαζί του, στις περιοδείες των ημερών στα νησιά, η μοναχοκόρη του Ελεάννα Παππά.