Χάλκη, Τήλο, και Σύμη, πρόκειται να επισκεφθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί  αρχικά το νησί της Χάλκης, όπου θα έχει συναντήσεις με τον δήμαρχο και τοπικούς παράγοντες.
Στη συνέχεια με ελικόπτερο θα μεταβεί στην Τήλο και αργά το απόγευμα θα φθάσει στη Σύμη, όπου έχει προγραμματιστεί να ανακηρυχθεί επίτιμη δημότης σε ειδική τελετή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μείνει και την Κυριακή στο νησί, όπου θα παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της 8ης Μαΐου.
Παράλληλα την Τήλο θα επισκεφθεί την επόμενη Τρίτη 10 Μαΐου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, «για να εγκαινιάσει το πρόγραμμα της κυκλικής οικονομίας, για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί και την αλλαγή του τρόπου που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία τα υπολείμματα, γιατί πλέον τα σκουπίδια ανακυκλώνονται για επαναχρησιμοποίηση.»