Στον τόπο όπου υπογράφηκαν οι συμφωνίες που έθεσαν τέλος στην ΕΣΣΔ αναμένεται να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας

Για 7η μέρα συνεχίζονται οι μάχες στην Ουκρανία με τα ρωσικά στρατεύματα να σφυροκοπούν τις πόλεις. Όπως μετέδωσε ο ουκρανικός στρατός αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χάρκοβο και βρίσκεται σε εξέλιξη σκληρή μάχη.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για εικόνες ισοπέδωσης στην πόλη όπως αποτυπώνει και βίντεο που δημοσίευσε ο The Guardian .

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Την ίδια ώρα τα ρωσικά στρατεύματα φέρονται να έχουν καταλάβει τη Χερσώνα. Σύμφωνα με το CNN,  οι Ρώσοι έχουν καταλάβει μετά από σφοδρό βομβαρδισμό τη νότια περιοχή της πόλης ενώ ο δήμαρχος της Χερσώνας δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το λιμάνι και τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένεται θα διεξαχθεί σήμερα ενώ όπως δήλωσε πηγή στο Sputnik οι συνομιλίες θα γίνουν στο Belovezhskaya Pushcha, όπου υπογράφηκαν οι συμφωνίες που έθεσαν τέλος στην ΕΣΣΔ.

Πηγή: avgi.gr