Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς, στο νησί της Καλύμνου, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και τοπικούς φορείς, να συζητήσει για τα ζητήματα της Καλύμνου και της επικαιρότητας και να προτείνει λύσεις ως προς την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζει το νησί.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής κατά την παραμονή του στο νησί επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για τα θέματα του νοσοκομείου. Επιπλέον παραστάθηκε στη διοργάνωση του ποδηλατικού γύρου του νησιού καθώς και στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλύμνου, κ.κ Παΐσιος.

Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συναντήσει το Σύστημα Προσκόπων Καλύμνου, κατά την διάρκεια του παιχνιδιού του, όπου συζήτησε με τους μικρούς προσκόπους για τις ιδέες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του εθελοντισμού, έννοιες που διέπουν τον προσκοπισμό. Συναντήθηκε με τον Διοικητή του Λιμεναρχείου Καλύμνου και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού, ενώ πραγματοποίησε συσκέψεις με μέλη του Σωματείου Ταξί Καλύμνου αλλά και με τα μέλη της ΔΗΜ.ΤΟ Καλύμνου και αλλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παππάς πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη και στον Έπαρχο, κ. Μανώλη Μουσελλή, όπου συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν το νησί. Τέλος έδωσε το παρών στον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, τον οποίο διοργάνωσαν εκπαιδευτικοί του νησιού, εις μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, στέλνοντας μήνυμα κατά της βίας και τονίζοντας πως ο αθλητισμός θα πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει.