Είναι πλέον εμφανές εδώ και αρκετό καιρό, πως τα θέματα της ΑΝΕΚ θα είναι από τα πρώτα στο τραπέζι της προεκλογικής διαμάχης, που άτυπα έχει ήδη ξεκινήσει και ενδέχεται να κλιμακώνεται το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές την Άνοιξη του 2023, όπως φαίνεται τόσο με το θέματων 410 χιλ. ευρώ. που πήρε την δικαστική οδό όσο και με την ανταλλαγή “σκληρών” επιστολών.

Μετά την απάντηση του Γιώργου Θανάτση, ως Προέδρου της ΑΝΕΚ, προς τον Γιάννη Μαστροκούκο, σχετικά με την επιστολή του τελευταίου προς την Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που έθετε ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες βύθισης του «Κάλυμνος Σταρ» και τη ναυπήγηση του νέου σκάφους, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επανήλθε με νέα επιστολή προς το Δ.Σ. της ΑΝΕΚ και τον Δήμαρχο, διαμαρτυρόμενος για το ύφος της απάντησης του προέδρου.

Ο Γ. Μαστροκούκος, θεωρεί την επιστολή ότι προσβάλλει το κύρος, τόσο το δικό του όσο και των μελών της παράταξής του, ενώ επισημαίνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του για να ενημερωθεί σχετικά με τα όσα έθεσε προς την Γ.Σ.

Επιπλέον καλεί τον Δήμαρχο να τον  «επαναφέρει στην τάξη» και να ενημερώσει – απαντήσει  ο ίδιος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ερωτήματα που έθεσε, ενώ απευθυνόμενος στο ΔΣ της ΑΝΕΚ τους οποίους δηλώνει ότι θα “θεωρηθούν συνυπεύθυνοι” για την υπερχρέωση της εταορείας που θα αοδηγήσουν οι “μονομερείς απποφάσεις” του προέδρου.

Ακολουθεί η επιστολή του Γ. Μαστροκούκου:

Προς: 1.Δήμαρχο Καλυμνίων και μέλος ΔΣ ΑΝΕΚ Δημήτριο Διακομιχάλη

           2.Πρόεδρο ΔΣ ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση

Κοιν: 1. Αντιπρόεδρο ΔΣ ΑΝΕΚ Ευάγγελο Κόττορο

          2. Γραμματέα ΔΣ ΑΝΕΚ Αλέξανδρο Σιδερή

          3.Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Νικόλαο Γαβαλά

          4. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Νικήτα Γιαννικουρή

          5. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Παντελή Ζωίδη

          6. Μέλος ΔΣ ΔΣ ΑΝΕΚ Γεώργιος Μαύρος

       – Τοπικά ΜΜΕ

Κάλυμνος, 13 Σεπτεμβρίου 2022

Θέμα: “Διαμαρτυρία για συμπεριφορές και ενέργειες του Προέδρου ΔΣ ΑΝΕΚ”

Σχετ: Α. Η από 9 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή μου με τίτλο «Ολική καταστροφή του σκάφους “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και ναυπήγηση νέου σκάφους» 

      Β.Η από 12 Σεπτεμβρίου 2022 απαντητική επιστολή της ΑΝΕΚ που υπογράφει ο Γ.Θανάτσης

Μετά την απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γεωργίου Θανάτση (β σχετικό) ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα και σας γνωρίζω τα παρακάτω:

1.Το διορισμένο  Πρόεδρο του ΔΣ της ΑΝΕΚ Γεώργιο Θανάτση, με αφορμή το απαράδεκτο και προκλητικό ύφος από το οποίο χαρακτηρίζεται η επιστολή που μου έστειλε (β σχετικό), με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2022, ως απάντηση αντίστοιχης δικής μου, που κατέθεσα στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 9 Σεπτεμβρίου 2022(α σχετικό), με θέμα: «Ολική καταστροφή του σκάφους “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και ναυπήγηση νέου σκάφους»  με την οποία έθετα ουσιαστικά, καίρια και συγκεκριμένα ερωτήματα, καλώ να είναι περισσότερο προσεκτικός.

 2. Με αοριστολογίες, με ανόητα επιχειρήματα, με υπεκφυγές, με υπονοούμενα ,με ύβρεις, με ψεύδη, με συκοφαντικές αναφορές σε βάρος του προσώπου μου, αλλά και της Δημοτικής Παράταξης που εκπροσωπώ, επιχειρεί να αποφύγει στο να δώσει  ουσιαστικές απαντήσεις.

3. Του γνωρίζω λοιπόν, ότι προκειμένου να ενημερωθώ, τόσο εγώ όσο και ο Καλυμνιακός λαός, για τα αίτια της ολικής καταστροφής του σκάφους της Εταιρείας ¨ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ¨ και για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους, αφού ο ίδιος δεν το πράττει, θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

4.Επίσης θα υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια ,την τιμή και την υπόληψη τη δική μου, αλλά και των μελών της Παράταξης μου από τις ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές του, που περιλαμβάνονται στην απαντητική επιστολή του, όσο και στις αναρτήσεις που συχνά-πυκνά, κάνει στα μέσα

κοινωνικής δικτύωσης.

 5.Αναφορικά με τη ναυπήγηση του νέου σκάφους ,με μονομερείς επικίνδυνες αποφάσεις, με αδιαφανείς ενέργειες , χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας , που  οδηγούν την εταιρεία με μαθηματική ακρίβεια σε υπερχρεώσεις με ορατό τον κίνδυνο στο εγγύς μέλλον να βάλει λουκέτο, θα μιλήσουμε και θα ενημερώσουμε σύντομα ,τον Καλυμνιακό λαό, αναλυτικά  και με στοιχεία

6. Είναι θεσμική υποχρέωση μου, ως εκλεγμένος από το Καλυμνιακό λαό και υπηρετώντας  τον θεσμό του  επικεφαλής της μείζονος  μειοψηφίας, αλλά και εκπροσωπώντας μετοχές του Δήμου να ενημερώσω τόσο τον Καλυμνιακό  Λαό, αλλά και να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για τη διαφύλαξη του κύρους και των συμφερόντων της ΑΝΕΚ. 

7. Το 1.550.000 ευρώ(διπλάσιο ποσό από την αποζημίωση που λέτε ότι πήρατε)  που όπως είπατε θα στοιχίσει το υπό κατασκευή πλαστικό σκάφος, να σας επισημάνουμε ότι είναι εκτός των οικονομικών δυνατοτήτων  της ΑΝΕΚ και θα δημιουργήσει μετά βεβαιότητας ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα στην Εταιρεία. Είναι πολλά τα λεφτά κ. Θάνάτση!! 

8. Καλώ το Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη που φέρει και την αποκλειστική ευθύνη επιλογής του κ. Θανάτση (μη αιρετού από τον καλυμνιακό λαό) ως Προέδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ, να τον επαναφέρει στην τάξη.

9.Επίσης να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος να ενημερώσει  το Δημοτικό συμβούλιο και τον Καλυμνιακό λαό για το τι συνέβη με την ολική καταστροφή του «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ», για το νέος σκάφος που ναυπηγείται, αλλά και το υπερβολικά μεγάλο ποσό που θα στοιχίσει.

10. Τέλος καλώ τα μέλη του ΔΣ της ΑΝΕΚ αιρετούς και μη, που κοινοποιείται η παρούσα, να λάβουν θέση για τις συμπεριφορές και τον τρόπο λειτουργίας του Γ. Θανάτση και να μην συγκαλύπτουν τις μονομερείς αποφάσεις για τις οποίες λαμβάνουν γνώση εκ των υστέρων. Αν δεν το πράξουν, λυπάμαι, αλλά τους λέω ότι και αυτοί θα είναι  συνυπεύθυνοι για την υπερχρέωση της εταιρείας που θα την οδηγήσει σε λουκέτο 

Ιωάννης Μαστροκούκος

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλυμνίων

Εκπρόσωπος μετοχών Δήμου Καλυμνίων