Ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, βρέθηκε σήμερα στην Κάλυμνο και είχε συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη, με επίκεντρο το μείζον θέμα των συντελεστών ΦΠΑ, που ¨στραγγαλίζει” την οικονομία του νησιού.

Τόσο από τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον Δήμαρχο, τονίστηκε η ανάγκη μείωσης των συνετεστών ΦΠΑ και στην Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο νησιά, που λόγω του προσφυγικού, έχουν παγιώσει το προνόμιο του μειωμένου ΦΠΑ, με τις συνέπειες στην τοπική οικονομία να είναι καταστροφικές, ειδικά στον κλάδο του εμπορίου.

Εκτός το μείζον θέμα με τον ΦΠΑ, Νικητιάδης και Διακομιχάλης συζήτησαν τα σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί, όπως η λειτουργία της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου, το πρόγραμμα αντιμετώπισης των κατολισθήσεων και γενικά όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο βίντεο που ακολουθεί Νικητιάδης και Διακομιχάλης, μίλησαν στο φακό του Παλμού της Καλύμνου:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Παράλληλα ο Γιώργος Νικητιάδης, συνοδεύπμενος από τον γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καλύμνου, Μικέ Ζηρούνη, επισκέφθηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ στο Άργος, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Φίλιππα Ολυμπίτη, το προσωπικό και τα παιδιά και ξεναγήθηκε στους χώρους που δημιουργούν τα μοναδικά τους έργα