Στο φακό του Παλμού της Καλύμνου, μίλησαν οι μαθητές του 1ου  ΕΠΑΛ, από τις 3 ομάδες που που έχουν προκριθεί για τον Εθνικό Τελικό στο YOUNG BUSINESS TALENTS 2022-23 στις 31 Μαρτίου 2023, από το «ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» και ο υπεύθυνος καθηγητής, Γιάννης Πολυκανδριώτης, ο οποίος συντόνισε την όλη προσπάθεια, τόσο των μαθητών του ΕΠΑΛ όσο και των 3 ομάδων των ΓΕΛ του νησιού.

Περίπου 600 ομάδες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και προκρίθηκαν περίπου 75, ανάμεσά τους οι 3 ομάδες του ΕΠΑΛ και οι 3 από τα δύο ΓΕΛ της Καλύμνου και να επισηαμνθεί πως η μία από αυτές σημείωσε την απόλυτη βαθμολογία των 2000 βαθμών.

Για την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία μίλησαν τα παιδιά στο φακό, καθώς και ο συντονιστής καθηγητής τους και μετέφεραν τις εντυπώσεις τους από την διαδικασία της πρόκρισης μετά από 11 γύρους συστηματικής δουλειάς.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Οι τρεις ομάδες του ΕΠΑΛ Καλύμνου είναι:

Ομάδα PROFI αποτελούμενη από τους μαθητές: ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΡΙΚΟΙΛΗ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΦΡΑΓΚΟ, ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΚΟΙΛΗ, ΣΚΕΥΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ με βαθμολογία 1997 με άριστα το 2000

Ομάδα NAS στην οποία συμμετέχουν οι μαθήτριες: ΝΟΜΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,
ΑΓΑΠΗ ΜΠΙΛΛΗ, ΣΑΒΒΙΝΑ ΚΟΥΓΚΡΑ με βαθμολογία 1982

Ομάδα THEHOOD με τις μαθήτριες ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΙΔΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΜΟΥΣΕΛΛΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗ, ΣΑΒΒΙΝΑ ΣΚΟΥΤΕΛΗ με βαθμολογία 1981.

Πρόκειται για ένα εθνικό διαγωνισμό που στοχεύει στην απόκτηση εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες χρησιμοποιώντας έναν Επιχειρηματικό Προσομοιωτή έχουν τη δυνατότητα της πρακτικής άσκησης λαμβάνοντας όλα τα
είδη των πραγματικών αποφάσεων σε μια επιχείρηση.

Οι μαθητές μας ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στο χρονικό διάστημα από
21/11/2022 έως 22/02/2023. Κατέθεσαν 11 επιχειρηματικά σχέδια κάθε εβδομάδα
και ένα διαδικτυακά στον προσομοιωτή του YOUNG BUSINESS TALENTS.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 600 ομάδες, από αυτές οι 75 καλύτερες θα
βρεθούν στον Εθνικό τελικό και θα διεκδικήσουν τα βραβεία του διαγωνισμού. Έξι
(6) ομάδες από την Κάλυμνο θα πάρουν μέρος σε αυτόν τον τελικό. 
Τρείς (3) από αυτές προέρχονται από το ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, δύο (2) από 1ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και μία ομάδα από 2ο ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.

Από τα Δωδεκάνησα προκρίθηκαν ακόμα 2 ομάδες προερχόμενες από το 2ο ΣΕΚ Ρόδου.

Την όλη προσπάθεια και για τις 3 σχολικές μονάδες συντόνισε ο καθηγητής Οικονομολόγος ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ με την πολύτιμη βοήθεια των συναδέλφων του ΕΠΑΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΔΡΟΣΟΥ Οικονομολόγου και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΟΥ, επίσης Οικονομολόγου.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου συγχαίρει τους μαθητές, τις μαθήτριες, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς και τους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν την προσπάθεια και τους εύχεται καλή επιτυχία στον τελικό.