Επαναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, το ζήτημα της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν φορολογούμενοι, λογιστές και φοροτεχνικοί στην Κάλυμνο, αφού μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Καλύμνου, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων δεν έχει τη δυνατότητα να αναπληρώσει το σύνολο των υπηρεσιών που προσέφερε η ΔΟΥ.

Ο Μάνος Κόνσολας που είχε αναδείξει πρώτος το πρόβλημα, παραθέτοντας και συγκεκριμένες συναλλαγές και διοικητικές πράξεις που δεν μπορούν να γίνουν με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι φορολογούμενοι πολίτες να μεταβούν στη Ρόδο ή στην Κω, ζητά:

– Τη δημιουργία ΔΟΥ Β΄ Τάξεως στην Κάλυμνο.

-Την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των ΓΕΦ στις νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να έχουν πλήρη διασύνδεση και πρόσβαση στο πλήρες σύστημα του κυβερνητικού νέφους (gov.gr) και να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το πρόβλημα διοικητικής εξυπηρέτησης που αντιμετωπίζουν πολίτες, επιχειρήσεις και λογιστές σε νησιά που δεν υπάρχει ΔΟΥ, όπως η Κάλυμνος, συζητήθηκε και στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής με την παρουσία του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα και την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση.