Οι αθλητές του Ναυταθλητικού Συλλόγου «Πρωτέας» της Καλύμνου, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και σημείωσαν επιδόσεις και διακρίσεις στο 2ο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής, μοναδικές για τα τοπικά χρονικά.

Μια οκταμελή αποστολή του Καλύμνικου Συλλόγου, κατάφερε να φέρει μια τέτοια «σοδειά» σε ένα ιδιαίτερο άθλημα και διακρίθηκε ανάμεσα σε συλλόγους από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αϊτή, αφού κατέκτησαν 6 Πανελλήνια Ρεκόρ και 28 μετάλλια, 13 χρυσά, 14 ασημένια και 1 χάλκινο, με τον νεαρό Αλέξη Κελεμπέση, να καταρρίπτει το δικό του Πανελλήνιο Ρεκόρ, που το κατείχε από το 2020 και να σημειώνει νέο καλύτερο χρόνο, όπως και ο Γιάννης Κενενούνης, που και αυτός κατέρριψε το ρεκόρο που κατείχε ο ίδιος.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου, είναι φανερή η ικανοποίηση από την επίδοση της αποστολής των αθλητών του και δικαιολογημένα, αφού τα παιδιά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Δ.Σ. του «Πρωτέα»:

                                                             Κάλυμνος 27.9.2021

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θρίαμβος του Πρωτέα Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου στο 2ο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.

Μόνο ως θρίαμβος μπορεί να χαρακτηριστεί η απόδοση της οκταμελούς  ομάδας του σωματείου  «Πρωτέας Ναυταθλητικός Ομιλος Καλύμνου»  στο 2ο Κύπελλο αθλητικής ναυαγοσωστικής,  το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΕΑΝΕ και ολοκληρώθηκε χθες  Κυριακή 26.9.2021 στο ανοικτό κολυμβητήριο της Γλυφάδας.  

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού,  με την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής με συμμετοχές από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αϊτή και με αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Μετά την επιτυχημένη αποστολή του 2020, για δεύτερη χρονιά,   οι έμπειροι πλέον στο «άθλημα που σώζει ζωές» όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, αθλητές του Πρωτέα κατάφεραν να συλλέξουν 28 μετάλλια από τα οποία 13 είναι χρυσά, 14 ασημένια και 1 χάλκινο  αλλά πρωτίστως να  πετύχουν  6 Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ!

Στην αποστολή του Πρωτέα συμμετείχαν οι:

Σακελλάρης Κελεμπέσης, Ιωάννης Κενενούνης, Σπυρίδωνας Ασπιώτης, Χριστίνα Εργά, Αλέξης Κελεμπέσης, Ελένη Σταματελοπούλου,  Βασίλης Γλυνάτσης, Μιχαήλ Γλυνάτσης.

Αναλυτικότερα τα Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ που σημειώθηκαν ήταν τα εξής:

1) 100μ Κολύμπι με εμπόδια Αγοριών στην ηλικιακή κατηγορία 16-17 ο Αλέξης Κελεμπέσης κολύμπησε κάτω από το Πανελλήνιο που είχε σημειώσει ο ίδιος το 2020.  Σημείωσε 1.06.70 και το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1.07.52.

2) 100μ ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα στην ηλικιακή κατηγορία Αγοριών 13-15 ο Ιωάννης Κενενούνης σημείωσε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με χρόνο 1.08.42. Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ το είχε σημειώσει ο ίδιος το 2020 με χρόνο 1.18.48.

3) 100μ Ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα στην ηλικιακή κατηγορία Κοριτσιών 16-17 η Χριστίνα Εργά σημείωσε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με χρόνο 1.25.75. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ είχε σημειωθεί το 2017 και ήταν 1.28.40.

4) 100μ μεταφορά ανδρείκελου με πέδιλα στην ανοιχτή κατηγορία ( OPEN) ο Μιχάλης Γλυνάτσης σημείωσε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με χρόνο 1.03.62. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ είχε σημειωθεί στην Βρετανική Πανεπιστημιάδα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής το 2020 με χρόνο 1.04.40 από αθλητή του Πανεπιστημίου Αθηνών  

Επισημαίνεται επίσης ότι στο αγώνισμα 100μ κολύμπι με εμπόδια ο Ιωάννης Κενενούνης κολύμπησε σε χρόνο 1.08.24 κάτω από το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ,  αλλά κατατάχθηκε 3ος, ενώ και  ο 1ος στην ίδια κούρσα σημείωσε Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με χρόνο 1.04.78.

Επίσης στο αγώνισμα 100μ ρυμούλκηση ανδρείκελου με πέδιλα, ο Μιχάλης Γλυνάτσης κολύμπησε σε χρόνο 1.04.21 πολύ κοντά  στο Πανελλήνιο ρεκόρ (1.04.02)  που είχε σημειωθεί το 2017.

Πολύ δυνατή ήταν η συμμετοχή του Πρωτέα και στις 4 σκυταλοδρομίες, με συγκομιδή   2 Χρυσά και 2 Ασημένια μετάλλια,  στις οποίες σημειώθηκαν  τα εξής Νέα Πανελλήνια Ρεκόρ:  

5) 4Χ50 κολύμπι με εμπόδια ανοιχτής κατηγορίας με τους Σακελλάρη Κελεμπέση, Ιωάννης Κενενούνη, Ελένη Σταματελοπούλου, Μιχάλη Γλυνάτση  με χρόνο  2.17.33. Το προηγούμενο Πανελλήνιο Ρεκόρ άνηκε στην Ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο  της Βρετανικής Πανεπιστημιάδας Αθλητικής Ναυαγοσωστικής το 2020  και ήταν 2.19.80.

 6) 4Χ25 μεταφορά ανδρείκελου ανοιχτής κατηγορίας με τους Ιωάννη Κενενούνη, Αλέξης Κελεμπέση, Βασίλης Γλυνάτση, Μιχάλης Γλυνάτση και χρόνο  1.46.30. Το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ άνηκε στην ομάδα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΝΟΕΛ και είχε σημειωθεί το 2017 και ήταν 1.50.31.

Οι αθλητές του Πρωτέα θα επιστρέψουν αύριο στην Κάλυμνο και θα ακολουθήσει ανακοίνωση με τις επιδόσεις όλων των αθλητών ανά άθλημα, στο οποίο συμμετείχαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές, τον προπονητή Μιχάλη Γλυνάτση, ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των αθλητών για τη στήριξη τους καθώς και τη Blue star Ferries χωρίς την ευγενική χορηγία της οποίας δε θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της αποστολής.